Иванчева съди затвора в Сливен за влошеното си здравословно състояние

0

В Софийския административен съд се гледа делото на Десислава Иванчева, бивш кмет на столичния район „Младост“.

Иванчева съди затвора в Сливен за влошеното си здравословно състояние и неглижирането от страна на служители на затвора на здравословните ѝ проблеми и липсата на лечение.

Десислава Иванчева

Булфото Иванчева и Петрова били принудени да се представят за двойка, за да контактуват в затвора

От неправителствената организация „Зелен Младост“ съобщиха че „повече от 6 месеца Иванчева не е получавала хормоналното си лечение, чрез което се контролира размерът на микроаденомът на хипофизата ѝ (туморно образувание).

За този период аденомът е нараснал.

След намеса на Омбудсмана и дълга комуникация на медицински специалисти от институцията към нея, в крайна сметка Иванчева е получила нужното ѝ хормонално лечение. В последствия тя бе пусната за изследване и лечение на затруднено дишане. Оказало се, че осъдената за корупция бивша кметица е развила астма, която вероятно е придобита от влажни помещения с мухъл и плесени в ареста.Десислава Иванчева излезе от Сливенския затвор, но само за седмица

„Деси вече е с т.нар. помпичка. Състоянието и трябва да се следи регулярно, но трудно и бавно стига до нужните ѝ специалисти. Лечението на разклатените ѝ зъби също е преустановено. Деси е заплашена да остане без много зъби още на 50 -годишна възраст“, заявяват още от „Зелен Младост“.

Десислава Иванчева е осъдена за подкуп на шест години затвор, 12 хил. лева глоба и лишаване от право да заема ръководна държавна и общинска длъжност за осем години.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.