Висш полицай: Убиха Нотариуса, за да не се разприказва

0

След като има случаи на побоища в София значи има проблем с бежанците. Проблемът с бежанците продължава да съществува и ескалира.

Проблемът е главно от 2014 г., но последните години се задълбочи. В момента се наблюдава временно намаление на мигрантския натиск, но това е свързано с климатичните условия. Ще видите, че от следващия нататък рязко ще се увеличи натискът отново. Проблемът е в това, че се връщат от Европа безшумно и инконгито. Това заяви бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров в „Денят започва“.

„Домовете, в които са настанени бежанците в София са със свободен режим. През деня нямаме право да ги задържаме. Около домовете за бежанци трябва да има засилено полицейско присъствие“, каза Петър Тодоров.

Според него ще отнеме поне 3 години в подготовката и обучението на 1200 граничари, които да се изпратят на границата.

„Тъй като един конкурс протича за поне 6 месеца, обучението също е 6 месеца, а за съжаление капацитетът на нашите обучителни центрове е малък. Над 500 са незаетите бройки в СДВР, но проблемът е, че няма желаещи за конкурсите“, каза Тодоров.

По времето, в което Петър Тодоров беше главен секретар на МВР имаше опит Петьо Петров-Еврото да бъде заловен, но това не се случи.

„За мен не успяхме да го заловим, защото изтече информация. 15 минути преди да влязат колегите, той е бил там, където трябваше да го заловят. По това време имаше няколко подобни случая“, подчерта той.

Бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров заяви, че не разполага с информация Мартин Божанов-Нотариуса да е бил сътрудник на МВР. По думите му – съпругата на Нотаруиса е била назначена с външен конкурс в ГДБОП, което не е редовна практика.

„Изненадващото е, че е била назначена с външен конкурс, което е прецедент и не е правено. Начинът, по който е отстранена води до нейното връщане впоследствие“, обясни още Петър Тодоров.

„За мен Нотариусът беше убит, защото някой се притесни, че може да се разприказва“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.