Родителите на изчезналата Ивана: Беше отличничка, но си развали успеха

0

„Искаме да призовем детето ни, ако ни гледа, слуша или чете, да се върне вкъщи, да ни се обади. Няма да й се караме. Надяваме се да е жива и здрава. Ако някой я види пък, нека да се обади в полицията, да я заговори. Тя няма да се изплаши и да избяга.“ Това казаха Мария и Георги – родители на изчезналата 17-годишна Ивана Георгиева от Дупница.

Момичето изчезна на 22 февруари, след като по обяд си тръгна от училище, като остави там телефона и чантата си. Оттогава е в неизвестност.

„Директорката не взе никакви мерки, когато й казвахме, че тормозят Ивана. Държали сме връзка с училището за поведението ѝ. Всеки път, ако е имало сигнал, сме разговаряли с директорката. Водихме Ивана на детски психолог и психиатър. Явно като родители доста сме закъснели“, заяви майката Мария. Наскоро от гимназията й казали, че може да преместят детето в индивидуална форма на обучение от следващата учебна година. „Това също може да е оказало влияние върху детската психика. Тя беше отличничка, но напоследък си развали успеха. Обичаше историята, за други предмети не знам да е имала любими. Много обича да слуша музика. Правеше си клипчета за тик-ток. Нямаше приятели, не беше общителна. Когато си по-свит, те мачкат. Така е било и в училище“, допълва майката.

Тя не знае кой е сменил профилната снимка във Facebook на дъщеря й и очаква полицаите от „Киберсигурност“ да разберат.

Мария разказа още, че Ивана и преди е изчезвала. Когато са били тримата в Благоевград, тя е изчезнала за 2-3 часа и баща й я намерил на гарата в Благоевград. „Никога не е изчезвала за цяла нощ. Нямам обяснение как може едно дете да се „изпари“ за толкова дни! След като изчезна, досега не са ни потърсили учителите или директорката, за децата да не говорим! Те й се подиграваха“, допълва майката.

Бащата Георги каза, че може би дъщеря му е била афектирана от нещо, а директорката не е взела мерки, че Ивана е тормозена.

Единадесетокласничката е имала спестени пари, които са й давали родителите, баба и дядо за рождени дни и други празници. „Имаше доста спестени парички. Те са си вкъщи, ние не сме ги криели от нея, знаеше къде са. И сега са си у дома, не ги е взела. Това ми говори, че не е планирала бягство. Нещо се е случило“, категорична е майката.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.