Учителка на Червения пират: Виждах бележки на вратата си с неговия подпис „Не тропайте, ще стрелям“

0

„Много съжалявам за това момче, познавам го от доста отдавна и се учудих от тези неща, които се говорят в общественото пространство. За съжаление, той има психични проблеми, и то отдавна.“ Това каза Венета, учителка по химия на задържания за заплахи срещу магистрати и политици Илко Захариев, по прякор Червения пират, в ефира на Нова тв. Двамата били съседи в Сливен.

По думите й като младеж Илко завършил с отличен успех Математическата гимназията в Сливен, описва го като интелигентен, дори кандидатствал архитектура, но не го приели. „Вероятно психичните проблеми му се дължат на факта, че родителите му се разделиха в този период и може би това е отключило това заболяване“, каза още тя.

Илко заплашвал и съседите си в блока, където живял в Сливен. Те свикали заседание, на което направили подписка. Внесли я в полицията и се образувало дело. Това се случва, след като Илко Захариев оставял бележки със заплахи във входа, както и на вратата на неговата учителка Венета. Тя виждала на вратата си бележки с неговия подпис, на които пишело „Не тропайте, ще стрелям“.

„Не е напълно наясно със ситуациите, когато излизах и любезно го поздравявах, той се обръщаше към мен с някакъв неразбиращ поглед“, твърди тя.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.