ЗАПОЧВАТ РАЗСЛЕДВАНЕ: Пазило ли е МВР клуба на Нотариуса?

0

Охранявал ли е полицай клубът за магистрати на Нотариуса – МВР започва проверка

МВР започва проверка на разпространени в медийното пространство снимки на лица, за които се твърди, че са на полицейски служители, които са осъществявали към онзи момент нерегламентирана дейност по охрана на лица и обекти.

Проверката е във връзка със снимка, публикувана от Антикорупционния фонд, на която на заден план се вижда мъж в униформа. Според АКФ униформеният е разпознат като служител на СДВР, като името му е подавано в сигнали за частна охрана на бизнесмени.

Разпознатият на заден план полицай
 Разпознатият на заден план полицай

Според Антикорупционния фонд т.нар. съдийски клуб – „SS“, стопанисван от Мартин Божанов – Нотариуса, е охраняван от служители на МВР и то за продължителен период от време.

По повод твърдения в публичното пространство за участие на служители на МВР в охраната на ресторант „Осемте джуджета“ от МВР информират, че със заповед на тогавашния вътрешен министър г-н Бойко Рашков през юни 2021 г. е извършена обстойна проверка по сигнал на Фондация „Антикорупционен фонд“.

В доклада на дирекция „Инспекторат“ се посочва, че в периода от 01.01.2018 до 31.03.2021 г. е осъществяван престой на служебни полицейски автомобили в близост до ресторанта. Комисията не е намирала доказателства за пряка ангажираност на полицейски служители в охраната на заведението и наемателите му. Констатирала е занижен контрол, както и различни дисциплинарни нарушения, свързани с реда на извършване на обход на патрулите.

Констатациите в доклада са били докладвани на г-н Бойко Рашков на 03.08.2021 г. На 01.09.2021 г. е изпратен отговор до Антикорупционен фонд, подписан от г-н Рашков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.