Бащата на убития пред „Соло“ Кирил Въжаров: Илиян Тодоров е имал политическа протекция

0

Илиян Тодоров е имал политическа защита. Това съобщи бащата на убития Кирил Въжаров Михаил Въжаров в ефира на Българска национална телевизия.

„След първа инстанция получихме имейл, в който се схваща цялата скица към това по какъв начин е било решено делото за оправдателна присъда на Илиян Тодоров на първа инстанция. Мога да подсигурявам за достоверността му. По това, което написа в имейла мога да си направя извода, че е имало и група в региона на Пловдив, Пазарджик, Хасково, Стара Загора, която е оказвала въздействие“, сподели още той.

Тодоров получи доживотната си присъда от Върховен касационен съд на 4 декември 2013 година. Тя е за двойното ликвидиране на 21-годишният Кирил Въжаров, вратар на националния тим по хокей на лед, който издъхва на място, а 24-годишният Васил Александров – в колата за спешна помощ на път за болница. Тежко ранен е приятелят им Кирил Димитров. Самото ликвидиране стана на 18 април 2009 година на ъгъла на ул. “ Позитано “ и бул. “ Витоша „, на метри от Съдебната палата в София.

Двете жертви - Кирил Въжаров (вдясно) и Васил Александров
Двете жертви – Кирил Въжаров (вдясно) и Васил Александров

„Цялата история е политическа, както доста други неща в България. Баща му е политически зает, във времето, когато извърши закононарушението татко му беше секретар на Българска социалистическа партия в Перник и лидер на листата за изборите“, разяснява Михаил Въжаров.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.