Топ ченгето Димитър Кангалджиев авер на трафиканти и бежанци?

1

Зам.-главният секретар на МВР сочен като близък с Николай Маринов – Яйчака и Николай Клечеров

Зам.-главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев се спряга като опасно близък до известните трафиканти на бежанци Николай Маринов – Яйчака и Николай Клечеров, през които минават сериозна част от нелегалните канали в страната, докладва пред „Уикенд” бесен от безумието източник под пагон от Вътрешното министерство.

И припомни, че Яйчака е лежал в затвора заради убийството на 17-годишната Петя Анчова. Ученичката изчезна на 4 май 2004 г., а на 16 май тялото ѝ бе намерено във водите на Дунав край Лом. Николай Маринов бе задържан за убийството на Анчова ден по-късно. След като излежава присъдата си, Яйчака се превръща в един от основните босове на каналите за бежанци. Смята се, че той трафикира около 25% от преминаващите през страната ни мигранти заедно с ортака си Николай Клечаров.


В МВР се питат и дали е вярно, че топ ченгето Кангалджиев, което стана зам.-директор на ГДБОП по предложение на министър Калин Стоянов, е близък и с Краси Дебелия, лейтенанта на убития бос Красимир Каменов – Къро, отговорник в фабриката за цигари в Ботевград , който и в момента имал чадър, като редовно отчитал процент за защитата?


Полицаи на високи позиции, потресени от случващото се във Вътрешното министерство, настояват Калин Стоянов да отговори защо след като се разчува за престъпните връзки на неговия близък приятел Кангалджиев и след разкрития за протекции над люлинската наркобанда на Веселин Ермалаев – Весо Телото, го издига на поста зам.-главен секретар на МВР?
Абсурдно е, че парите, които се отчитали на Кангалджиев, са всъщност за закрила на лица, продаващи наркотици, трафиканти на мигранти, търговци с власт и къртици, коитота чувствителна информация към лица от подземния свят, гневят се в МВР.


Дали министър Стоянов е наясно, че редовно пред къщата на Димитър Кангалджиев в село Голяновци спират лъскави коли, от които се предават мазни пакети на жена му Боряна Петрова Кангалджиева, която „съвсем случайно” е прокурор в Софийската районна прокуратура? Униформени, които знаят за схемите и имат какво да кажат, ги е страх, че ако Калин Стоянов и Кангалджиев разберат, ще бъдат изгонени и репресирани, все пак единият от тандема е министър.
Интересно е и друго – че Калин Стоянов и Димитър Кангалджиев работеха усилено против ГЕРБ по времето на Бойко Рашков, а сега са плътно зад ГЕРБ и ДПС, завърши източникът на „Уикенд”.
Че Кангалджиев е вързан с престъпници, призна в началото на януари 2024-а и бившият министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, който изненадващо обяви при тв участие, че има оперативна информация, че зам.-главният секретар на МВР е замесен в трафик на мигранти. Висшият милиционер реагира веднага – това не отговаря на истината, съобщиха от ведомството по повод медийното участие на Демерджиев. От съобщението става ясно, че Кангалджиев щял да търси правата си по съдебен ред.


От пресцентъра на МВР припомниха, че лично Иван Демерджиев в качеството си на министър на вътрешните работи е назначил Димитър Кангалджиев за титулярен заместник-директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” и го е наградил с „Почетен знак на МВР” – III степен. Преди да постъпи на работа в ГДБОП, Кангалджиев е бил шеф на криминалистите в Костинброд, началник на полицейското управление в Ботевград и началник на сектор „Миграция” в ГДНП.
Димитър Кангалджиев беше назначен за зам.-главен секретар на вътрешното министерство на 30 ноември 2023-а. Той замени на поста главен комисар Станимир Станев.

1 Коментар
  1. pg game slot pocket games казва

    pg gameslot pocket games ได้ก้าวขึ้นมาเป็นหนึ่งในนวัตกรรมที่น่าติดตามในโลกของเกมสล็อตออนไลน์ pg slot เกมนี้ไม่เพียงทำให้ผู้เล่นตื่นเต้นและสนุกสนาน กราฟิกที่ทันสมัยและความคล่องตัว

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.