Ричи Алибегов подал сигнала срещу Весо Брадата?

0

„Ричард Георгиевич Алибегов е единият таен свидетел и подател на сигнал срещу Веселин Денков, че финансира протестите през 2020 г. Същият ресторантьор се явява свидетел и по делото за „държавен преврат“, по което са подслушвани хиляди протестиращи.“

Тази публикация, придружена със снимка на лидера на ГЕРБ с председателя на Българската асоциация на заведенията, се появи на фейсбук профила на „Бърд“.

Връзката е с вчерашното изслушване на бившата миска Ивайла Бакалова и партньора ѝ – ресторантьорът Веселин Денков във временната парламентарна комисия за дейността на групата около Мартин Божанов-Нотариуса – показно убитият в края на януари търговец, за влиянието в съдебната система. Двамата се оплакват от изнудване не само от Нотариуса, но и от прокурори, от репресии и на съдии. Всичко това – за да плати Денков пари, за да му решат проблема (който преди това магистратите сами създали) със закритото вече спецправосъдие.

В основата на твърденията на Бакалова и Денков са протестите срещу Бойко Борисов и Иван Гешев през 2020 г., когато се пуснал слух, че ресторантьорът ги финансира. „Моето виждане е, че всичко, случило се срещу мен, е основно заради протестите, на които аз ходих през 2020 г. След това мои близки ми казаха, че се говори, че аз финансирам протестите и имам връзка с Божков, когото не познавах, и на база на това са активирани всички институции“, посочи Денков пред комисията. По това време излязоха данни и за масови подслушвания на протестиращи.

„Това е пълен абсурд, потресен съм, аман вече!“ е краткият коментар на Алибегов. – „Веселин Денков съм го виждал два пъти в живота си, когато по времето на COVID организирахме събрания на бранша. Там се запознах с него. Ивайла Бакалова изобщо не я познавам. „

Нито съм свидетел, нито съм бил викан, нито съм подавал сигнали.“

Алибегов заяви ще си търси правата в съда, започвайки с BIRD.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.