Alarma.bg до правосъдния министър: Уволнете незабавно шефа на ГДИН Ивайло Йорданов

3

Призив на Alarma.bg до правосъдния министър Атанас Славов: Незабавно уволнете шефа на ГДИН Ивайло Йорданов, време да се спрат схемите в затворите!

Повод за изритването даде дори Върховния административен съд (ВАС), който на 26.02.24 възстанови уволнената от Ивайло Йорданов старши комисар Даниела Йорданова като заместник главен директор на всички затвори в страната, научи Alarma.bg.

Сегашния главен директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията” (ГДИН), който по зли езици от Министерство на правосъдието е пътник с няколко акта за нарушения, констатирани от Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) и потвърдени от съда няколко убийства, станали зад решетките, заедно с натрупаното недоволство на синдикатите и всички служители на системата, е крайно време да стяга кашоните за родното село Церово.

С манипулации Йорданов подложи Йорданова на множество проверки, вероятно мъжкото му его не успя да издържи и я уволни Йорданова в края на 2022г. като негов заместник, като на същия пост назначи близката до сърцето му дама, за да може да я контролира от близо и да делят парсата и дивидентите от всички дейности на ГДИН, твърди информаторът на Alarma. bg.

Йорданова е скромен и работлив човек, за нея винаги ще има място в системата на затворите, докато дори кликата около злополучния директор вече започна да се разделя и срещу него има множество сигнали за корупция и злоупотреби, които е крайно време да се разследват от надлежните органи.

Правосъдният министър Атанас Славов ще види ли безобразията в ГДИН?

Време е и министърът на правосъдието Атанас Славов, като шапка на ГДИН, да вземе твърда позиция и да освободи от длъжност този самозабравил се селски тарикат от село Церово, община Своге.

Дори благодетелите на Ивайло Йорданов са му обърнали гръб, защото ги е излъгал с така любимите им обществените поръчки за дрехите на надзирателите и горивата на затворите, разкри още източникът на Alarma.bg.

3 Коментара
  1. Генчо партията казва

    Да си отива. Часът настъпи. Сбогом селянино!

  2. Ivo sindikata казва

    Още ли го търпят тоя плъх?

  3. Ахмед казва

    Безсрамник! Поредния парашутист. Няма ли съд за такива хора? Изгониха толкова качествени хора в този сектор – помня го бай Иван от СЦЗ какъв читав човек беше.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.