Син брани в съда обвинения в убийството на майка си свой баща: Обичам го

0

Александър Пашов правил 2 опита да отнеме живота си от любов по Фанка, която застреля

Обичам баща си.

Това заяви в пловдивския апелативен съд непълнолетният син на Александър Пашов – Галин. Той защити своя родител, обвинен в убийството на неговата майка Фанка Пашова. Кървавият инцидент стана в края на ноември 2022 г. в пловдивското село Пъдарско.

След няколкодневно издирване тялото на 28-годишната жена беше открито в гараж. Според прокуратурата Александър я причакал на спирката, докато тя отива на работа и я застрелял. После скрил трупа в селските гробища, а после преместил тялото в гаража.
Адвокатът на момчето и на малката му сестриа Селина представи пред магистратите бележка от двете деца на жертвата. Когато съдията попита защо му представят този документ, младежът заяви, че застава зад баща си.
На 28 ноември м.г. Александър Пашов получи 16 години затвор от Окръжния съд за убийството на своята съпруга Фанка и за притежание на незаконно оръжие.
Двамата живеели заедно в пловдивското село Пъдарско с двете си деца. През ноември 2021 г. обаче жената напуснала съпруга си и се преместила в областния център, без да се развежда с него. Децата останали при баща си, като майка му се грижела за тях. Александър многократно молил Фанка да се върне при него, но тя не се решила на тази стъпка. Именно от ревност той извършил убийството.
Прокурор Димитър Махмудиев поиска от съдиите да разпитат отново Пашов, но той отказа да говори.
Пред полицаите подсъдимият обяснил, че след раздялата с Фанка е правил 2 опита за самоубийство. Веднъж пробвал да се прободе с нож, но се отказал, след като Фанка му заявила, че го обича. Втория път мислил да се обеси.

Жена му обаче не се смилила да се върне при него. Според Александър тя има друг, който дори го заплашил. „Видях в кола и се опита да спре микробуса, с който отивах на работа. Казах на шофьора, че иска да ме убие, беше с още 4 момчета. Затова реших да си взема пистолет за самозащита. Около месец по-късно го купих“, разказал пред разследващите Александър. Той твърди, че Фанка имала и други любовници.
„Един ден се събудих рано и ме налегнаха лоши мисли. Отидох да я пресрещна към спирката, за да ѝ кажа да не ме излага“, обяснил пред полицаите Пашов. Като видял жена си, я хванал с едната ръка, с другата държал пистолета и я прострелял в слепоочието. Издърпал тялото й в близък двор, оставил го в тревата, а вещите ѝ хвърлил в кладенец. Тръгнал да се прибира и скрил пистолета в пристройка на къща, където не живеели постоянно хора.

Александър Пашов не успял да заспи след случилото се и отишъл до къщата на майка си, за да види децата. После решил да скрие по-добре трупа. Взел микробус, застлал вътре с найлон и стигнал до двора, където било тялото на Фанка. Натоварил го, стигнал до пустеещ имот с изоставен панелен гараж и там я затулил.

В хода на делото на първа инстанция Александър обясни, че просто искал да говори с жена си. „Признавате ли вината си, или твърдите, че в 6 сутринта по тъмно и въоръжен сте искали само да й кажете нещо“, попита го тогава съдията. Пашов призна, че е искал да я ликвидира.

На втора инстанция прокуратурата поиска присъдата му да бъде увеличена на 18 години. Апелативните магистрати обявиха делото за решаване в срок.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.