Лобита в Темида: Скандалната Ина Лулчева излетя и от Висшия адвокатски съвет

0

Часове след като станаха ясни подробности около скандалното пускане на свобода на Христо Шопов, при което остават съмнения за упражнено влияние върху съда, адвокатката на актьора – Ина Лулчева, се замеси в нов скандал.

Още в началото на годината устата юристка била учтиво помолена да напусне ръководното тяло на Висшия адвокатски съвет, тъй като колегите не могли повече да понасят наглото и самовлюбено поведение на тяхната колежка.

Според източници на Alarma.bg Лулчева се държала като застаряваща примадона и настоявала предложенията ѝ да се приемат безкритично от другите членове на съвета. Когато не ставало на нейното, възрастната юристка се сърдела като малко дете.

Друга причина колегите на Лулчева да не желаят да общуват с нея бил навикът ѝ да записва разговорите, които провежда. Този неин маниер стана публично достояние от филма за Антикорупционния фонд за проблемите с правосъдието на мъжа на Ивайла Бакалова – Веселин Денков.

Криейки се привидно зад намерението да бори несправедливото специализирано правосъдие, Ина Лулчева всъщност целяла да освети своя враг номер 1 в нишата за нерегламентирано влияние сред магистратите Мартин Божанов.

Именно Лулчева е дала подлата идея на Бакалова да прави аудио- и видеозаписи на всички свои срещи с политици като Яне Янев, да пази чатовете с Мис Бикини Боряна Йовчева, да говори клевети срещу бившия премиер Бойко Борисов и други. Наивната манекенка се подвела по акъла на манипулативната адвокатка и това сега ѝ коства много тревоги и грижи.

Борбата на Лулчева срещу специализираното правосъдие била финансирана щедро от братята Бобокови, които пък търсели отмъщение от бившия властови елит за позорните си арести. Източниците ни споделят, че архивите с компромати на Лулчева никак не са скромни и могат спокойно да се мерят с тези на Божанов.

От уважение към своята колежка членовете на адвокатския съвет предложили на Лулчева тя сама да подаде оставка, вместо да бъде позорно изхвърлена и заменена с някой от резервните членове на съвета, сред които изпъкват много стойностни личности.

Вместо да постъпки коректно обаче, адвокатката не изнервила на стила си и дръпнала уж емоционално, но всъщност добре подготвено слово. В речта си пред общото събрание на адвокатите Лулчева не пропусна да спомене името на своя покоен конкурент за задкулисно влияние в съдебната система Мартин Божанов – Марто Нотариуса.

Враждата между двамата датирала от десетилетие, но нетърпимостта достигнала връхна точка, когато Арабаджиеви избрали именно Божанов да лобира за тях пред шефовете на специализираните правосъдие вместо Лулчева. Сръдливата юристка била тежко обидена на хотелиерите за решението им и това едва не довело до срив в техните отношения.

След елиминирането на Мартин Божанов и изчезването на Пепи Еврото сега кръгът около Лулчева се оформя като един от основните центрове за кадруване в правосъдната система.

Именно от висотата на позицията си като член на Висшия адвокатски съвет Лулчева бе допускана до участие в различни парламентарни комисии и законодателни инициативи, които пък ѝ гарантираха свободен достъп до висши магистрати и политици.

Сега с оглед осветляването ѝ като тъмен лобист в правосъдната система не е ясно какви ходове ще предприеме Лулчева. Близки до адвокатка споделят, че огромното ѝ его било силно наранено от случилото се и тя крои планове за отмъщение, което включва и компроментиране на неудобни колеги.

Ако се съди по видяното във филма на АКФ по случая на Веселин Денков, Лулчева няма много скрупули и е готова на всякакви средства, за да постигне целите си. Цели, които сериозно се различават от положителния медиен образ, който Лулчева се опитва да гради за себе си.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.