Убийство след бой в бургаския затвор

0

Извършено е убийство в затвора в Бургас, предаде NOVA. Двама лишени от свобода се сбили, при което единият е бил убит. По това време е имало само един надзирател край тях. Предстои оглед на мястото.

Според източници на „24 часа“ починалият е дългогодишен обитател на бургаския затвор.

От полицията пък съобщиха преди минути, че загиналият е на 66 г. Инцидентът е станал днес около 11 часа, когато са се спречкали двама затворници на 30 и 66 г, и двамата съдени за кражби. 
Пандизчиите са били разтървани от дежурните надзиратели, но по-възрастният се строполил на земята. Когато медицински екип пристигнал на място, затворникът вече бил мъртъв.

„Своевременно е бил сформиран екип от Криминална полиция и отдел „Разследване “ към ОД МВР Бургас. Видими сериозни травми по тялото на издъхналия не са забелязани. Трупът е откаран за аутопсия в УМБАЛ Бургас, за да се уточни точната причина за смъртта“, каза говорителят на полицията Цветелина Рандева.

От ръководството на затвора отказаха информация и препратиха въпросите ни към пресцентъра на министерството на правосъдието. Потвърдиха само, че по случая е образувано досъдебно производство.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.