Сигнал до Alarma.bg: Шефката на Инспекцията по труда Славянка Симитчийска вдига криминален строеж

0

Шефката на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда” (ИА „ГИТ”) клон Благоевград Славянка Симитчийска вдига криминален строеж, който стои встрани от проверките на подчинените ѝ инспектори, разкри пред Alarma.bg служител от югозападния град.

Проверяващите от Инспекция по труда се стараят да проверят всички строителни обекти, но съвсем очаквано точно дупката в ж.к. „Струмско” при черквата целенасочено е заобикалян – както самият строеж, така и фирмата, която стои зад него – регистрираната в Сандански „Ларго транс 2014” ООД.

Фирмата строи на 100 м от зданието на Славянка Симитчийска, но е проверена само за първия обект, не и за „услугата”, която като прави на директора на Инспекцията по труда.

Ситуацията е абсурдна, защото строежът на Симитчийска е необезопасен, работниците дори нямат каски, ако стане трагедия кой ще поне вината, пита източникът ни.

Друг въпрос е дали документацията на строежа е изрядна, за целта има компетентни органи, които да направят проверка. Дали в Инспекцията в Благоевград е представена и Заповедна книга, както и за другите обекти, завършва с въпрос сигналът до Alarma.bg.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.