Ясновидецът Христо Христов измами стотици хора, пръсна милион и половина по казина

1

Популярният сензор имал проблем с наркотиците, потънал в борчове и се „изпарил”

Екстрасенсът Христо Христов, който преди година намери Сашко от Перник, потъна вдън земята. Гадателят не отговарял на нито един от мобилните си телефони. Офисът му в Студентски град, където приемал клиенти от цяла България, бил разбит. В него се мотаели някакви служители, които обяснявали, че Христов е изчезнал и развивали всевъзможни версии.

Според една от тях той се криел в ромския квартал „Факултета”, където имал доста приятели, според друга се покрил в бутиков хотел в центъра на София, където си плащал достатъчно добре, за да не бъде намерен от хората, които измамил, вземайки пари за разваляне на черни магии и проклятия.
Запознати с делата на сензора обясняват, че срещу него били подадени над 70 жалби в полицията. Стари и млади описвали патилата си, като прилагали и бележки за изпращани суми. Репортер на „Уикенд” се свърза с някои от пострадалите, които казаха, че признават дарбата му, но заради неговата слабост към забранените вещества и хазарта, той тотално се променил като човек.
„Христо е много добър екстрасенс. Обаче наркотиците го промениха. Стигна се до там, че да разбие офиса, в който работеше. Измъкнал злато и златни очила, които са на негов приятел. Задигнал тениски, колани, спортни стоки, якета за по 1000 лева едното, защото офисът функционирал и като склад на фирмата на приятеля му. Краденото злато заложил в заложна къща, която има няколко офиса в центъра на София. Направил го е, защото има слабости към забранените субстанции и младите атлетични момчета.


Каквото изкарваше като екстрасенс, профукваше. През ръцете му минаваха доста пари. През последните 2-3 години е заработил между 2 и 3 милиона, от които милион и половина отидоха по комар. Всички казина са вързани към НАП, знае се кой колко залага. Страшна работа!
С Христо бяхме приятели. Помагал съм му доста пъти финансово. Накрая обра и мен. Взе и от приятелката ми. Беше влюбен в един Лазар, луди пари хвърли по него. Искаше на заем, не връщаше. Почна да изнудва клиентите си. Звъни им към 17 часа, казва, че му трябват още 200 лева, за да ходи до Велико Търново. Там в някакъв параклис щял да прави ритуали със свои колеги. И хората се връзваха. Истината е, че той никога не е влизал в църква. Продаваше им минерална вода, която купуваше от магазина и обясняваше, че върху тази вода е правил ритуали. Дори не си правеше труда да отваря капачките.
Настани се да живее в хотел и почна да завлича всички наред – от собственика до мениджъра с по няколко хилядарки. И те му даваха, защото наистина им познаваше някои неща. Лошото е, че се възползва от страданието на човека и почва да иска още, и още, и още. Каквото вземе, не пести, споделих вече къде „налива”. Избра да живее в хотел, защото там няма кой да се качи и да го набие”, разказва негов познат като уточнява, че Христо имал свой специфичен стил на работа. Той ползвал т.нар. ангелски числа, които според него били дяволски. За това от хората искал по 77,77 лева, 88,88 лева и т.н. Работата с огледалните числа му носела късмет.
Другата му слабост била златото. Пет кила „жълто” на негово име имало пръснато по заложните къщи. Това били накити, взети от хора, на които обяснявал, че бижутата са прокълнати и те трябва да ги оставят в офиса му, за да ги изчисти. Наивниците му се доверявали и ги оставяли. Той, вместо да ги върне след време, ги носел и залагал срещу пари, които профуквал в казината.
„Дарбата си е дарба, но измамата е съвсем друго нещо. За нея трябва да носи отговорност. Вземал е по 10 000, по 14 000 лева от граждани и не им е свършил работа. Завлечени има дори от Германия и Белгия. Това момче „пали” хората. Плаща по 300 лева за хотелска стая, пазарува телефони, скъпи часовници за своите любовници… Двама братя е завлякал със 100 000 лева. Човек веднъж като му плати, му става като абонат. Като се сети, почва да звъни на клиентите. Обяснява, че ги е сънувал, че усеща нещо лошо и може да го предотврати, ако му се плати. И му се плаща”, обяснява още мъжът, който му предоставил офис за гледане в София.
Човекът настоява Христо Христов да излезе на светло и да спре с измамната си дейност.
Друга жена отишла на крака при ясновидеца, след като изгледала няколко негови видеа в интернет. Имала любовен проблем и искала да разбере дали ще се събере с бившия си приятел или нещата ще се разпаднат. Ясновидецът сварил кафе, помолил я да го изпие и след това й гадал. Познал, че е бременна, макар видимо да не й личало, защото била доста слаба. Предложил да й направи ритуал за събиране. Поискал по 77 лева на човек – за тях двамата, за майката на мъжа, която пречела, за други роднини. На първата среща жената „олекнала” с общо 340 лева. След три дни й позвънил с молба да даде 350 лева, защото ритуалът трябвало да бъде по-силен. Момичето, което също пожела анонимност, веднага изпратило сумата, водено от надеждата, че нещата ще бъдат наред.
След три дни последвало поредното телефонно обаждане от Христов. Той обяснил, че има нужда от 250 лева, за да прави ритуал в параклис край Велико Търново с колежки. Желаното събиране между бившите влюбени така и не станало, но главният герой поискал 500 лева, за да продължи „работата” си…

Едва тогава на жената й светнало, че нищо няма да стане. Нямало как да си търси и правата по съдебен път. Парите, които пращала, били на името на негов приятел, защото самият Христов не притежавал лична карта.
Майка и син също посетили гадателя след прочетена в медиите статия за намерения Сашко от Перник. Казал им, че имат направена магия и трябва да пречисти дома им.
„Загледа се в златните пръстени на майка ми. Каза, че златото е прокълнато и трябва да му го оставим, щял да го изчисти и да го върна. Оставихме му някъде около 45 грама. Обясни, че майка ми има миома, която щял да премахне след молитви в параклис някъде в провинцията. В седмицата ни и искаше пари по 2-3 пъти. Пращали сме по 700, 1000, 1500 лева. Веднъж за два дни му пуснахме 2000 лева. Всичко отиваше за някакви мистериозни лечители от Велико Търново и някаква Николина. След като останахме без пари и без злато, подадохме жалба в ГДБОП. Там има още 6 жалби на пострадали от него. Какво ще се случи, не зная. Според мен този човек трябва да понесе наказание. За около шест месеца му преведохме сигурно над 20 000 лева”, заявява столичанин, които иска да си върне поне част от парите и златото.


Мъжът обяснява, че би трябвало Христо Христов публично да обясни в медиите, защото така е постъпвал и защо се е подиграл с болката на хора, които са му се предоверявали по няколко пъти.
На официалната интернет страница на ясновидеца от няколко дни стои съобщение, в което се казва, че той е измамник и трябва да си понесе последствията. Анонимен мъж е оставил телефона си за контакти и всеки „опарил” се може да сподели своята болка.

1 Коментар
  1. Тони казва

    Той е една голяма долна мърша …познавам го много добре в началото когато отворо офис във Варна преди много години аз му бях охрана …не му вярвайте той е долен измамник наркоман и педал

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.