Мартин Нотариуса бил офицер под прикритие в ГДБОП, държал и проститутки

0

Застреляният съдебен брокер намирал и вербувал свидетели на прокуратурата по знакови съдебни дела

Застреляният от наемен убиец Мартин Божанов – Нотариуса е бил със специален статут в МВР и в прокуратурата, разказаха пред „Уикенд“ запознати с тъмните му дела приживе. Няколко независими един от друг източници на „Уикенд“ разкриха, че Божанов е бил офицер под прикритие в ГДБОП, уж внедрен в родния ъндърграунд, за да добива „оперативно интересна информация“ за знакови мафиоти.

За задкулисното влияние на Мартин Нотариуса в МВР, Софийската районна прокуратура и закритите преди 2 г. от Народното събрание Специализиран съд и прокуратура се разбра едва след като 51-годишния аферист беше ликвидиран в
прокурори вече доведоха до оставката на шефката на Районната прокуратура в София Невена Зартова и четиримата й заместници – Борислав Георгиев, Иван Стефанов, Мима Куцколва – Дамянова и Тодор Куюнджиев. Твърди се, че петимата прокурори, както и още техни колеги от други структури на държавното обвинение, са били част от бандата на Мартин Нотариуса.
„За да бъде легитимирана бандитската дейност на Мартин Божанов, още преди 5 години той се сдоби с

карта на офицер от ГДБОП.

По подобие на друг застрелян мафиот – Алексей Петров, който също беше офицер под прикритие, а в действителност рекетираше под полицейски и прокурорски чадър, Божанов командореше неофициално както най-елитното полицейско звено в България, така и десетки прокурори и съдии“, разказва пред „Уикенд“ потърпевш от сенчестата и сраснала се с държавата рекетьорска империя на Мартин Нотариуса.
Твърди се, че ролята на Мартин Божанов е била да осигурява свидетели на Специализираната прокуратура по знакови дела, сред които съдебния процес срещу Веселин Денков – Весо Брадата, делото срещу алкохолния олигарх Миню Стайков, приватизатора Николай Банев и туристическото семейство Ветко и Маринела Арабаджиеви.
„Повечето

„кошаревски“ свидетели от ъндърграунда,

които Специализиранага прокуратура ползваше по знакови дела, бяха откривани и вербувани за държавното обвинение от Мартин Нотариуса. Зад паравана на тази дейност Божанов и кръга от полицаи, прокурори и съдии около него, изградиха бизнес за милиони, предлагайки платено правосъдие. Мрежата на влияние на Мартин Божанов се прокъса миналата пролет, когато Висшия съдебен съвет отстрани главния прокурор Иван Гешев“, категоричен е проверен източник на „Уикенд“. Той не допусна възможността Мартин Нотариуса да е ликвидиран от действащи полицаи по заповед на прокурори, тъй като вече нямал влияние в съдебната система, а под угрозата да се сдобие с осъдителна присъда по старо дело, е отправял закани дори към доскорошни свои партньори.
Според друг източник на „Уикенд“ – обитател на столичния ъндърграунд, Мартин Божанов – Нотариуса съвместно с няколко все още действащи спецполицаи от ГДБОП, е контролирал солиден

дял от проституцията в София,

като под контрола на бандата му са били два ВИП бардака в центъра на София, работещи под прикритието на стриптийз клубове. Божанов и спецченгетата осигурявали и полицейска закрила над десетки други ВИП жрици на любовта, които публикуват свои обяви в специализирани сайтове за запознанства.
„Повечето от проститутките в София са пазени от ченгета от ГДБОП, които се намесват при евентуален проблем с клиент. Сводниците, които контролират проститутките, плащат половината от своя дял на групата на Мартин Нотариуса“, разяснява източникът ни.
Според думите му, Мартин Божанов – Нотариуса стоял зад разбития през ноември 2018 г. от антимафиотите нелегален публичен дом, помещаващ се на 19-ия етаж на 5-звездния хотел „Маринела“ в София. Преди нощния клуб „Гейша“ да бъде атакуван от МВР и Спецпрокуратурата, съдържателят му – адвокатът от Варна Светослав Бързанов, бил рекетиран от бандата на Нотариуса за солиден процент от оборота.
„През последните няколко години почти всички мастити сутеньори от София бяха ударени, а контролът върху проституцията беше поет от полицаи“, категоричен е информаторът ни.
Твърди се, че Мартин Божанов е държал два бардака в София още преди десетилетие, като в публичните му домове на ул. „Шишман“ били

монтирани тайни видеокамери,

които записвали клиентите. Неофициално се твърди, че сред предлаганите от Божанов услуги на магистрати, били над 50 млади красавици. Разправят, че последната съпруга на Мартин Божанов – полицайката от ГДБОП Гергана, била част от сутеньорската банда в МВР, след като преди това се ползвала с чадър от ГДБОП. След убийството на Нотариуса стана известно, че той се е женил 4 пъти, има 5 деца и две ЕГН-та.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.