Назначават нова експертиза за смъртта на Пламен Пенев, загинал след гонка с полицаи

0

Допълнителна съдебно-медицинска експертиза ще изяснява причината за смъртта на 58-годишния бивш борец Пламен Пенев, който почина след гонка с полицаи вечерта на 30 декември м.г. в Стара Загора. Това съобщи окръжният прокурор на града Дичо Атанасов. Първото заключение на вещите лица вече било готово, но магистратите решили, че се налагат допълнителни уточнения.

Официално Пламен Пенев е починал от асфикция (задушаване), показала експертизата. Ще се изяснява доколко гонката,  а и последвалите действия на полицаите, са допринесли за фаталния край на мъжа. 

Дъщерите на Пенев обявиха дни след смъртта му, че той е бил изваден жив от катастрофиралата кола, а извън нея униформените го налагали с ритници.  До момента по досъдебното производство няма обвинени. Това вероятно ще стане след експертизата.

Готовото вече заключение показало, че бившият борец е имал доста заболявания. Той е страдал от шизофрения, но е приемал редовно лекарства си. След смъртта на мъжа полицаи, участвали в преследването му бяха дисциплинарно наказани. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.