Столичанин заключи в дома си двама мъже, преби ги и изнасили единия

0

По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е осъден на затвор обвиняем, заключил в дома си двама мъже и извършил насилствен полов контакт с единия.

За периода от около 16,30 ч. на 03.04.2023 г. до 04.04.2023г. в апартамент в ж.к. „Връбница“ в София, обвиняемият М.Ш. противозаконно лишил от свобода двама мъже. Те били отишли в апартамента, за да го почистят преди ремонт. В един момент М.Ш. заключил вратата на жилището и им казал, че докато не разчистят всичко, няма да си тръгнат. Започнал да обижда, да рита и да удря с юмруци мъжете. По-късно обвиняемият извършил действия на полово удовлетворение с един от мъжете, заключен в апартамента, като употребил за това сила – нанасял побой с юмруци и ритници и го заплашил, че ако вика за помощ ще го убие.

По случая е водено досъдебно производство за престъпления по чл. 142а, ал. 5 вр. ал. 1 от НК и по чл. 157, ал. 1 от НК. В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели. Събрани са достатъчно доказателства за виновността на М.Ш. и е внесен обвинителен акт срещу него в съда.

Състав на Софийски районен съд призна М.Ш. за виновен по повдигнатото му обвинение и му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 години, което следва да бъде изтърпяно ефективно при първоначален „строг“ режим.

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.