Чували с пари и документи изнесени от дома на Мартин Нотариуса веднага след смъртта му?

0

Сигналът до тел. 112 за убийството на съдебния лобист се забавил с цели 50 минути

Домът на Мартин Нотариуса в затворения жилищен комплекс „Глория Палас“ е бил старателно почистен от съпругата му – полицайката от ГДБОП Гергана Божанова веднага след смъртта му и преди появата на разследващите криминалисти от отдел „Убийства“, научи „Уикенд“ от свой източник от МВР.

Още в деня след поръчковата екзекуция на Мартин Бжжанов директорът на СДВР Любомир Николов многозначително коментира на брифинг, че сигналът за убийството на Мартин Нотариуса е бил подаден цели 50 минути, след като Божанов е бил застрелян. До момента няма логично обяснение защо охранителите на бариерата от комплекса „Глория Палас“ не са сигнализирали за убийството, макар то да се е случило на десетина метра от будката пред парадния вход на затворения комплекс. Официалната версия на разследващите гласи, че

съсед е станал свидетел на екзекуцията,

но от страх за живота си се е прибрал веднага вкъщи, без да подаде сигнал до полицията. Неофициално обаче се мълви, че обаждането до спешния тел. 112 е било забавено почти с един час, за да може съпругата на Нотариуса да прочисти дома му.
„И двата сейфа в дома на Мартин Божанов бяха опразнени. Оказа се, че и камерите за видеонаблюдение пред дома му са били изключени“, разкрива запознат с разследването за убийството на Нотариуса.
Според слух, който се разпространява в МВР, съпругата на Мартин Божанов е забавила подаването на сигнала, за да изпразни от пари и документи семейните сейфове. Мълви се, че служителката в ГДБОП Гергана е

изнесла чували с пари и документи от къщата,

като вещите били складирани в друг апартамент на територията на комплекс „Глория Палас“.
Според сайта Lupa.bg, убийството на Мартин Нотариуса се е случило на метри от дома на Любена Павлова, бившата съпруга на Петьо Петров – Пепи Еврото. Нашумялата като Снежанка от закриляната от прокурори, съдии и полицаи банда за рекет „Осемте джуджета“ дама обитава жилище, което е купила от Мартин Божанов. Твърди се, че

Любена Павлова трябвало да гостува

с новороденото си бебе в дома на Мартин Нотариуса и поради тази причина 51-годишния аферист е излязъл от къщата си, за да вземе храна от изискан ресторант наблизо. Божанов беше ликвидиран от дебнещ го наемен убиец, докато разговаря по мобилния телефон пред автомобила си.
Огромното закъснение при подаването на сигнала е дало възможност на убиеца да се измъкне необезпокоявано от полицейската блокада, която беше поставена в София цели два часа след убийството на Мартин Божанов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.