Братовчедките Атанаска и Вида, завлекли със 130 000 лева белоземеца Стоян, правили любов с него (Снимки)

0

Вуйчо сега плаща всеки месец по 610 лева, за да обслужва кредитите на Атанаска и Вида, каза племенникът му 

Любов с две братовчедки въртял 66-годишният Стоян Минчев от Белозем, завлечен от тях със 130 000 лева. Това разказаха роднините на Вида Колева и Атанаска Георгиева, които са подсъдими за крупната измама. Според обвинението те завлекли пенсионерът с близо 130 000 лева и го оставили гол като пушка.

Вида и Атанаска до такава степен завъртели главата на Стоян, че той бил готов да дава всичко, каквото му поискат. Когато старият ерген изчерпал спестяванията си, прибегнал до теглене на кредити, за дава непрестанно на искащите още и още средства. Версията на близките на подсъдимите е, че пенсионерът имал интимни отношения с двете жени.

Майката на Вида Колева е убедена в невинността на дъщеря си.
Майката на Вида Колева е убедена в невинността на дъщеря си. Снимка: Никола Михайлов

„Всичко беше по любов“, извика на едно от предишните заседания 26-годишната Атанаска. Роднините им твърдят, че двете жени са невинни. Клетникът, оплетен в мрежата на братовчедките, сега една свързва двата края и се налага сестра му да му носи храна.

Той живее сам в къща в Белозем. Работил дълги години заварчик, нямал семейство и спестявал. Един ден чакал влак на гарата в Пловдив, когато към него се приближила млада жена и започнала да го разпитва. Докато ѝ разказвал за себе си влакът пристигнал и той се качил. След няколко дни двете братовчедки го навестили. Спечелили доверието му и едната му взела пари назаем. За да не ги връща, му предложила нейни близки да му ремонтират къщата. Завела бригада, която сменила няколко метра улуци, след което започнала да иска пари. Минчев раздал спестяванията си, теглил кредити и продал 15 дка ниви. Като съучастник на двете братовчедки е обвинен и бившият приятел на Атанаска Стоян Петров, но само за малка част от сумата.

„Беше 23-24 май 2022 г. Майка ми доде при мен и ми каза, че вуйчо я е набрал по телефона. Тя му вдигнала и той казал: „Какво искате още? И къщата ми взехте“. Питала го какво има предвид и той като разбрал, че е тя, казал че няма нищо и затворил“, разказа пред Окръжния съд в Пловдив племенникът на възрастния белоземец Рашо Грозев. Той и майка му отишли при Стоян, за да го питат какво е станало. Мъжът отричал, но по-късно признал, че е продал 15 дка земеделски земи и е издал пълномощно на Вида Колева за къщата си.

Щом разбрали какво се е случило, роднините убедили Минчев да прекрати пълномощното, след което отишли в полицията, за да пусне жалба. Разбрали, че някаква жена се е обаждала, за да поиска скица на имота. Пред съда служителката от кметството в Белозем Петрана Николова посочи, че въпросната непозната жена настоявала това да стане много бързо.

По думите на Грозев вуйчо му е бил принуждаван и заплашван, че ако не дава пари, „ще стане лошо“. „В момента има 6-7 кредита, 610 лв. на месец му е вноската“, обясни той. Вуйчо му плащал още 3 или 4 телефона и голям телевизор, които дал на братовчедките. 

„Вуйчо е бил заплашван. Постъпил в болница със счупени ребра. Обяснил, че е паднал, но по-късно признал, че е станал жертва на физическо насилие“, разказа племенникът.

Пред магистратите говори и полицаят Стоян Благоев, който е работил по жалбата на Минчев. Пред него възрастният мъж твърдял, че не е взимал кредитите и лизингите по собствено желание, а Вида и Атанаска го принуждавали. 

Делото продължава с разпити на още свидетели.

Къщата на Стоян в Белозем след "ремонта", който му излезе златен.
Къщата на Стоян в Белозем след „ремонта“, който му излезе златен. Снимка: Радко Паунов

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.