Бившият шеф на КОНПИ: Пребиха зверски мой близък, докато разследвахме Нотариуса

1

Разследването е било прекратено, истината е погребана заедно с Мартин Божанов

Бившият шеф на КОНПИ проф. Стоян Кушлев е бил сплашван, докато е разследвал Мартин Божанов-Нотариуса през 2006 г. Бандити пребили племенника на съпругата му с цел да стреснат тогавашния шеф на антикорупционната комисия, за да спре да разследва. Това разкритие направи проф. Кушлев пред „България Днес“.

„Точно по времето, в което водехме разследването за имуществото на Мартин Божанов-Нотариуса, бандити бяха ходили при Иван Братоев – племенник на моята съпруга. Отишли с черен джип, бяха го били, ритали и малтретирали. Това беше с цел да ми въздействат да не се занимавам с тези дела, едно от които бе това на Нотариуса. Не са казали точно за кое дело, а общо да не се бъркам и да не разследвам. Но точно по това време се бяхме задействали срещу Мартин Божанов. Бяха казали на Братоев да ми предаде да не разследвам нищо и да се отдръпна!“, разказа професор Стоян Кушлев, който е категоричен, че въпреки това не е спрял да си върши работата след този случай.

„След побоя прокуратурата и МВР започнаха разследване, но така и не се откри нито кои са биячите, нито кой ги е изпратил да ме сплашат през племенника на съпругата ми. Тогава полицаите ме разпитваха, жена ми също. Но нищо не се случи в крайна сметка. За съжаление, Иван Братоев почина преди една година и няма как да разкаже.“ 

1 Коментар
  1. пурко казва

    а деди прибираше по 15-20 бона намесец и си траеше хахахаха крадеца вика дръжте крадеца

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.