Топ килърът на Черепа си живее като цар в Сандански

0

Обвиненията за атентатите срещу Манол Велев и Йордан Динов вероятно ще отпаднат

Веселин Балтов, бившият шеф на охраната на Васил Божков и негов личен килър според прокуратурата, си живее живота в родния Сандански, докато босът му се поти на разпити. Това съобщи един от най-четените сайтове в държавата – Lupa.bg, позовавайки се на свои хора в града.

Събрани улики и показания на свидетели сочат, че Черепа е поръчал на своя охранител убийствата на предприемача Манол Велев през 2007 г., на бизнесмена от Благоевград Йордан Динов през 2012 г., както и на Алексей Петров през 2015 г. Очаква се обаче тези обвинения към хазартния бос да отпаднат и бодигардът му да излезе чист от драмата.
Освен, че никой не го закача, Балтов се радва и на завиден стандарт на живот. Преди години Васил Божков го направи свой представител в „БДЖ-Трансимпекс”, където охранителят върти десетки милиони. Освен това, при бягството си в Дубай олигархът набързо прехвърли на Балтов десетки свои фирми, на чиито име се водят хотели, казина и други скъпи имоти, спасявайки ги от конфискация.


Сега бившата барета разпуска по заведенията в Сандански, движи се със скъпи лимузини и видимо хич не му пука за предстоящите дела. От обвиненията срещу Черепа за ръководство на организирана престъпна група за рекет, изнудвания, поръчки за убийства и изнасилвания се разбра, че Балтов е личния килър на олигарха. Освен покушенията, в задълженията му влизало и да „респектира” хора по нареждане на своя бос. Обичайно това включва побоища, палежи на коли или взривове срещу конкуренти в бизнеса.


Като шеф на охраната на Черепа, Балтов отговарял и за събиране на компромати срещу политици, чиновници или магистрати.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.