Случаят Пейо: Убийцата Красимира и дъщеря й Габриела имат 7 апартамента

0

В МВР ще разследват как двете жени са придобили жилища и апетитни парцели, подозират измама с дарени земи в Черноморец

Дипломатката Красимира Трифонова и дъщеря й Габриела Славова, които на 18 януари нападнаха и удушиха 44-годишния инженер Пейо Пеев в автомобил, паркиран пред дома им в София, а впоследствие опитаха да изгорят трупа му а Витоша, се оказаха собственички на имоти за милиони левове, придобити по крайно съмнителен начин, установи справка на „Уикенд“ в Имотния регистър. Според грубата оценка на брокери, майката и дъщерята убийци разполагат с имоти на обща стойност над 3 млн. лв.

Според документите, двете жени разполагат общо със 7 престижни имота – четири апартамента в София, жилище във Варна, апартамент в Бургас, вила в Черноморец, както и апетитни парцели по Южното Черноморие. С повечето от имотите убийците Красимира и Габриела са се сдобили през последните 5 г., което навява съмнение, че майка и дъщеря са участвали активно в разнородни корупционни схеми.
Имотната империя на бившата служителка от Външно министерство Красимира Трифонова и дъщеря й Габриела Славова, работила в Община Бургас, включва

„кървавия“ апартамент на улица „Елемаг“

в София, пред който беше удушен бащата на детето на Габриела – Пейо Пеев, както и още два апартамента в столицата до търговския център „Парадайз“. Двете жилища, част от престижен нов жилищен комплекс до най-посещавания търговски център в столицата са придобити от Красимира Трифонова през пролетта на 2018 г., а апартамента на ул. „Елемаг“ е бил купен през есента на 2021 г. Според брокери на недвижимо имущество общата стойност на трите софийски апартамента, с които убийцата Красимира Трифонова се е обзавела, са на обща стойност около 1 млн. лв. През далечната 2001 г. дипломатката-убиец е получила и апартамент от 54 кв. м. от областната управа на ул. „Боряна“ в столичния квартал „Овча купел“ по закона за уреждане на правата на лицата с дългогодишни спестовни влогове.
Справката в Имотния регистър показва още, че само преди година Красимира Трифонова е

купила и апетитен парцел край морето

в близост до Ахелой. Дипломатката убийца е получила като дарение от свои роднини още ценни имоти – вила в Черноморец и жилище от 120 кв. м. в центъра на Варна – на ул. „Княз Борис I“.
Дъщерята Габриела Славова пък е собственичка на огромен апартамент в престижния бургаски кватал „Лазур“ в непосредствена близост до Морската градина и плажа. През есента на 2019 г. Габриела е получила като дарение от известния по Южното Черноморие Станко Димитранов – Художника парцел от 3800 кв. м. в курортното селце Черноморец. Теренът е на първа линия и неотдавна е бил обявен за продажба от Габриела срещу сумата от 60 евро за квадратен метър.
Според мълвата, която се носи на юг от Бургас, Станко Димитранов е дарил парцела си на Габриела, след като бил

изнудван със секс компромат от майка й

Красимира. Слуховете гласят, че майката е поддържала интимна дружба с Художника, който до смъртта си през декември 2020 г. беше знаменосец на всички протести, свързани с имотните дела на черноморци в местностите Акра, Таласакра и Червенка.
Красимира Трифонова и дъщеря й Габриела вероятно ще гният доживот зад решетките, а близките на убития от тях Пейо Пееев могат да претендират за кръвнина в размер на милиони левове. В сряда Габриела Славова най-после беше отведена в арестантска килия, след като прекара цяла седмица под домашен арест.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.