ОКОНЧАТЕЛНО! Брат Галев не е отровен, нито убит!

0

Експертизите доказват, че Ангел Христов-Геле, по-известен като един от Братятa Галеви, несъмнено е починалият миналото лято. Това са установили изследванията, които бяха назначени с цел да се разбере дали погребаният на 8 юни в Дупница е Брат Геле, тъй като имаше много спекулации, че друг е в ковчега. Това разбра „България Днес“ от прокурор Марияна Сиракова от Окръжната прокуратура в Кюстендил.

„Тройната съдебно-медицинска експертиза категорично показва, че починалият наистина е Ангел Христов-Геле. Няма следи от насилие, няма данни да е отровен. Брат Галев е починал от тромбоза, настъпило разстройство на коронарното кръвообращение, остра исхемия и вследствие на това е последвала бърза смърт“, каза прокурор Сиракова и допълни, че разследването е прекратено още миналата година, защото няма данни за извършено престъпление.

Геле мистериозно се появи в България
Геле мистериозно се появи в България

Разследването около смъртта на Геле приключи, но нищенето на това как е влезнал в страната все още продължава. Към момента органите на реда удрят на камък.

„Разпитани са съпругата на Геле, синът на Геле и други негови близки. Изисканите справки от пунктовете за влизане и излизане от страната показват, че той не е преминавал границата, поне не с името Ангел Христов. Предстои да бъдат извършени още действия, разследването не е приключило.“ Това каза за „България Днес“ Крум Крумов – зам. районният прокурор на Районната прокуратура в Кюстендил.

Към този момент разследващите удрят греда след греда. По неофициална информация на „България Днес“ от запознат с това разследване най-вероятно Геле е влязъл в страната чрез мигрантски канал през една от границите ни. Дали това ще се окаже наистина така и дали въобще ще се разбере как издирваният чрез Интерпол се озова в имението си в Ресилово, Дупница, предстои да разберем.

Припомняме, че Ангел Христов изненадващо почина на родна почва, въпреки че беше издирван над 10 години от международната полицейска служба. Според официалния смъртен акт, издаден от общината в Дупница, Христов е издъхнал на 3 юни. След като тялото му бе иззето от полицията по разпореждане на прокуратурата, бе направена аутопсия и идентификация. Два дни по-късно тогавашният вътрешен министър Иван Демерджиев обяви, че категорично е доказано, че трупът е на Христов. Тогава започнаха две разследвания – за смъртта на Геле и за това как се е вмъкнал незабелязано в страната.

Впоследствие стана и ясно, че връщането на Геле е съвпаднало със стартирането на собствен строителен бизнес от неговите деца Елен и Виктор. Справка в Търговския регистър показва, че двамата са регистрирали съвместна фирма „Бул-Гая Груп“ в началото на май 2023 г., чрез която ще правят жилищни сгради и офис центрове в България и чужбина. Фирмата е с капитал от едва 2000 лв., а според официалната информация наследниците на Христов не разполагат с никакво имущество.

Смъртта на Геле дойде непосредствено след убийството на друга знакова фигура от криминалните среди – Красимир Каменов-Къро, който е бивш съдружник на Христофорос Аманатидис-Таки, с когото Галеви пък имаха няколко общи фирми навремето. В миналото съдружието между Къро и Таки се разпадна, както и отношенията на Аманатидис и Братя Галеви също. Имаше слухове, че именно Таки е поръчал Къро и е отровил Геле.

Братя Галеви, които нямат роднинска връзка, бягат от страната през 2012 г. малко преди да получат окончателни присъди от 5 и 7 г. затвор за рекет и изнудване. Тогава бяха пуснати и за издирване с червени бюлетини от Интерпол. След кончината на Геле полицията продължават да издирва партньора му Пламен Галев под дърво и камък, но следа от него няма. Издадените червени бюлетини за издирването на Братя Галеви от Интерпол са с давност до 2024 година. Едната вече е свалена заради смъртта на Ангел Христов, но другата за Пламен Галев продължава да е на сайта на Интерпол.

Златко Баретата и Пепи Лашов се сбогуваха с техния стар авер Брат Галев на 8 юни миналата година в храм „Св. Георги“ в Дупница. Освен тези две известни лица от кримисредите на погребението се появиха Тоци, Стъклето, Хари, Каплата, Конана, Клеменца и други от родния ъндърграунд.

Опелото се водеше от отец Паликарски, а трупът на Геле беше в затворен ковчег, което накара много хора да се усъмнят дали покойникът наистина е той. Отец Паликарски обясни тогава пред „България Днес“, че ковчегът е затворен, защото близките му са поискали така. Бил е доста отслабнал от дълго боледуване и роднините му не искали той да бъде запомнен така.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.