Майката на обезобразеното дете от Пловдив се е съгласила бащата да се грижи за него

0

Майката на 5-годишния Адриан, който беше обезобразен от побой в Пловдив, се е съгласила баща му Венислав Алексиев да се грижи за него. Това потвърди пред „24 часа“ адвокатката на Стела Алексиева Таня Маринова. Тя обясни, че решението не е постоянно и бащата не получава родителски права над момчето. 

„Това е привременна мярка. Гражданският процесуален кодекс дава опция в хода на голямо дело, каквото е това за развода им, да се разгледа по-малко“, каза адвокат Маринова. По думите ѝ Стела Алексиева се е съгласила, защото е по-добре 5-годишното дете да остане при баща си, вместо да е в институция. „От двете злини избрахме по-малката“, посочи тя. 

Алексиева е с повдигнато обвинение за причиняване на средна тлелесна повреда на сина си, довела до обезобразяването на главата му. Заедно с нея към наказателна отговорност е привлечен приятелят ѝ Петър Чернев, който е обвинен за още едно нараняване на детето и за принуда. 

В момента Стела Алексиева е на свобода с мярка за неотклонение „подписка“. Чернев е в ареста. 5-годишният Адриан беше опериран. 

Въпреки че се е съгласила до края на делото за развод бащата на момчето да се грижи за него, майката е издействала максимално разширен режим на лични отношения. Тя ще може да го вижда веднъж седмично. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.