Случаят Пейо: Красимира държала баровци със секс компромати

0

Габриела Спасова – Пеева, която заедно с майка си е обвинена за убийството на мъжа си, е била наричаната  „принцесата на общината“ в Бургас. В момента на престъплението тя е шеф не отдел там и се е радвала на особени привилегии и невероятна почит от кмета Димитър Николов. 33-годишната жена е първият и единствен засега служител, който е представен лично от градоначалника, пише „Галерия“.

Само седмици по-късно Габриела заявила на колегите си, че командва не само своя отдел по превенция на младежки пороци, но всичко в Община Бургас. Колежи започват да шушукат, че зад властта на младата жена стоят секс компромати, с които тя и майка й Красимира, която е дипломат, държат хора с високи позиции в града. Двете

получават общинско жилище на най-хубавото място в Бургас – с гледка към морето, на което кметството прави ремонт за 30 бона, което е прецедент. Още докато пренасят багажа си, двете жени успяват да се скарат с повечето комшии в блока. Един от съседите – Владимир Павлов, бивш депутат от „Възраждане“, дори получава заплахи, че ще бъде убит, наръган, очистен, защото сигнализирал, че детето на Габриела ходи голо и босо през ноември. Той не приема сериозно заканите, докато не гръмва новината, че двете жени са обвинени за смъртта на Пейо Пеев. В нощта на убийството, около 21,30 часа на 18 януари, Пейо отишъл с автомобила си пред блока на майката и дъщерята в столичния кв. „Изгрев“, за да се разберат за родителските права на голямото им дете. По-малкото – още бебе, било плод на любовта на Габриела с депутата от ПП Велико Минеков. Той също имал конфликт с нея и настоява да му бъдат поверени грижите за сина му.

Камера за видеонаблюдение заснела момента на убийството. То е станало в колата на мъжа. На записа се вижда как майката и дъщерята се качват в пежото на Пейо. След това се вижда борба, а минути по-късно колата тръгва, но вече не с Пейо на шофьорското място – там е неговата тъща Красимира, снимана малко по-рано да се качва на задната седалка, откъдето вероятно го е удушила.

Дъщерята пък затиска вратата на возилото, за да не избяга жертвата. Разследващи нищят и дали Габриела, или майка й са се опитвали да отровят Пейо. В кръвта му има следи от опиати, които обаче не са от деня на убийството. Мъжът  се почувствал зле на 10 януари. Тогава Габриела го викнала и донесла две напитки с шоколад. „За съжаление, нямам спомен дали съм изпил цялото количество, но в един момент усетих, че нещо ми се премрежва погледът и се замайвам. Доста трудно се прибрах, по спомен, слава Богу — безаварийно. Баща ми ме видя и помисли, че съм пил дори“, написал Пеев на Миглена Балджиева, която е една от адвокатките му. Посочил, че и на сутринта не му било добре. „След тази среща не съм я чувал по телефона, само си пишем. Аз я отбягвам, а тя е много активна и доста пъти пита как съм. Натиска и пак да се виждаме – нещо да правим през уикенда с детето“, споделял Пеев на защитничката си. Притеснявал се, че му е дадена дрога, а целта била да му вземат детето. Няколко дни по-късно, мъжът вече е мъртъв. Трупът му е откаран от жените на Витоша със собственото му возило, където се опитали да го запалят, за да заличат следите. Предполага се, че двама мъже – Йелмаз и Велко, които сега са свидетели, са им помогнали да се приберат и са знаели за убийството. Те са от строителната бригада, правела ремонта на жилището им и се смята, че единият е любовник на майката. Красимира е в ареста с мярка „задържане под стража“, а Габриела под домашен арест, който прокуратурата вече е протестирала.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.