Раздори за 300 млн. лв.клатят „Лев инс“: Вдовицата на Трактора взима империята му с „момчетата” на Хамстера

0

Бившата жена на Трактора Ива Павлова е под протекцията на главорезите на Цеко, които бранят и колите, застраховани в компанията

Убийството на Алексей Петров, което разбуни духовете в светлия и сенчестия бизнес, даде началото на кански раздори в бизнес империята на бившия съветник от ДАНС, оценявана на 300 милиона лева, разкри източник на „Уикенд” от спецслужбите. Разстрелът извади на показ и нещо неподозирано – макар в последните години да бе разделена с Трактора, неговата бивша спътница в живота Ива Павлова, майка на 26-годишната му дъщеря Диляна, се оказа съсобственик в повечето дружества на експерта по национална сигурност.

Именно по тази причина Ива Павлова е заявила претенции да наследи икономическата власт на екскомандоса. За да постигне целта си, нахаканата дама влязла в остър конфликт с обкръжението на Алексей и другата му бивша жена Марияна, от която Трактора също има дете.
Страната на Ива Павлова в спора за овладяването на 300 милиона лева, обаче, взел изключително близкият до Алексей Петров и покойния му лейтенант Антон Петров – Хамстера – Цветко Цветков – Цеко, зад когото стои солидна наказателна бригада, която засега успешно парирала опитите да бъде откъсната жива плът от корпорацията.


Веднага след показния разстрел през август 2023-а, колегата на Алексей от Специализирания отряд за борба с тероризма Златомир Иванов – Златко Баретата опита да се присламчи към Ива Павлова под претекст, че иска да ѝ осигури защита, но мераците му за пай от баницата бяха бързо охладени. Източници от подземния свят коментират, че именно Цеко е новата силна фигура в компанията. Цветко Цветков и бригадата му са известни като кошмар за столичните автокрадци. Полицаи споделят, че макар да действат силово, методите на „момчетата на Хамстера“ са изключително ефективни и апашите буквално подминават, щом видят стикер на „Лев Инс“.


Цеко и бригадата му се прочуха през 2018 г., когато посред бял ден изпотрошиха заведение „Бесо” за назидание на собственика Емануил Лазаров – Емо Негъра, който проявил неуважение към техен близък. След кратък престои в ареста единствените двама сгащени за мелето Цветко Цветков и Сергей Димитров бяха пуснати на свобода и тихомълком наказани с… глоби за изцепката си.
Припомняме, че Цеко бе подсъдим и по делото за „Нежния октопод” заедно с покойния Антон Петров и Мистър България Мирослав Йончев, но получи оправдателна присъда и дори осъди държавата. Едно е сигурно – за подялбата на милионите на Алексей предстоят дълги и изтощителни битки с всякакви средства. Мълви се, че около „Лев инс” в последните месеци се въртял и прочутия адвокат Момчил Мондешки. Той пък представлявал интересите на първата съпруга на Алексей Петров.


Междувременно от МВР неофициално дойде новината, че разследването на убийството на Алексей Петров е поело в нова насока, след като България поиска помощ от чужди служби. По линия на международното сътрудничество до криминалистите достигнала информация за конфликт между клон на италианската мафия с родната брутална мутра.


Причината на пръв поглед е тривиална и касае тежък пътен инцидент в Южна Италия отпреди няколко години, при който автомобил с българска регистрация, управляван от румънски гражданин, предизвиква тежка катастрофа с друга кола. При свирепия удар загиват четирима души, други двама са тежко ранени. Колата се оказва застрахована в близката до бившия командос компания „Лев Инс“. Адвокатите на пострадалите завеждат иск срещу българския застраховател на стойност 4 милиона евро без лихвите, като настояват директно плащане и предприемат стъпки по запориране на активите на компанията.


Зад въпросните юристи обаче стои мощен мафиотски клан, който организира стотици фалшиви или дирижирани автомобилни катастрофи всяка година с щети за застрахователите за десетки милиони евро. С оскубаните пари гангстерите финансирали сделки с наркотици и оръжия. Освен адвокати, престъпният синдикат държал на заплата и местни застрахователи, лекари и автосервизи – въобще всяка брънка по веригата.


Чрез ловък юридически трик, подготвен от близки до Алексей Петров наказателни адвокати баща и син, българският съд анулирал застраховката „Гражданска отговорност“ на автомобила и по този начин спестил на компанията на Петров близо 10 милиона лева, на колкото се равнява искът с лихвите.


Италианските мафиоти изпратили пратениците си до Алексей, които той отхвърля с пренебрежение, позовавайки се на решението на българския съд. Така се стигнало до фаталния 16 август 2023 г., когато килър с пушка отнесе половината лице на емблематичния застрахователен бос, твърди информаторът на „Уикенд”.


Само преди дни от МВР дойде новината, че с екзекуцията на Алексей Петров може да е свързан и милиардерът-беглец Васил Божков. Миналия петък София се разсъни със спецакция в имотите на Черепа, който е под домашен арест. От Вътрешното министерство потвърдиха, че на територията на столицата се извършват процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия, свързани с разследването на убийството на Алексей Петров. Събраните материали ще бъдат докладвани на наблюдаващия прокурор от Софийската градска прокуратура, се казва в съобщението.
Васил Божков определи операцията като политическа репресия и отрече да има нещо общо с мократа поръчка (виж стр. 4-5).

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.