Прокурорският син от Перник пребил в затвора и убиеца на Милен Цветков

0

Васил Михайлов нападнал милионерския син Кристиан Николов по време на разходка в „карето“, надзиратели покрили инцидента

Прокурорският син от Перник Васил Михайлов, който е подсъдим за серия от непредизвикани побои над мирни граждани, е пребил в затвора и Кристиан Николов, който изтърпява 9-годишна присъда за убития от него в катастрофа журналист Милен Цветков. Това разказаха пред „Уикенд“ лишени от свобода, изтърпяващи присъдите си в Централния софийки затвор.

Нападението над Кристиан се е случило на 21 декември м.г. по обяд, по време на разходка в „карето“ на лишените от свобода, но поредният случай на агресия на Васил Михайлов бил покрит от затворническата администрация.
„Васил му се нахвърли безпричинно пред очите на трима надзиратели и му

нанесе жесток удар в областта на тила,

а когато Кристиан падна, започна да го рита в главата. Надзирателите успяха да озаптят прокурорския син, но не го пратиха в карцера, а впоследствие дори не докладваха за инцидента. Кристиан Николов не пусна жалба за побоя, който му беше нанесен, а няколко дни по-късно беше пуснат за 2 дни в отпуск за коледните празници от администрацията на затвора“, разказва пред „Уикенд“ лишен от свобода.
Според мълвата, която се носи сред обитателите на Централния софийски затвор, убиецът на Милен Цветков е бил нападнат от прокурорския син Васил Михайлв, тъй като отказал да му плаща „такса спокойствие“. Затворници свидетелстват, че сина на пернишкия окръжен прокурор Бисер Михайлов, заедно с още двама рецидивисти, изтърпяващи присъди за хулиганство и търговия с дрога, подлагат на системен тормоз лишени от свобода в Софийския затвор и ги принуждават да им плащат, за да не бъдат малтретирани. Твърди се, че преди да бъде жестоко пребит, убиецът на Милен Цветков бил

рекетиран да плаща по 5000 лева месечно

на Васил Михайлов и бандата му.
Както „Уикенд“ разкри сензационно в миналия брой, докато е зад решетките на Софийския затвор в очакване на присъди по делата си за побои и нанасяне на средни телесни повреди в Перник, прокурорския син Васил Михайлов подлага на системен тормоз свои съкилийници, но извращенията му зад решетките са игнорирани от началника на Софийския затвор, директора на Главна дирекция „Изпълнения на наказанията“ и Софийската районна прокуратура. Според разказите на лишени от свобода, Васил Михайлов е

пребил жестоко поне 7 затворници,

но само един от побоите е бил докладван на прокуратурата.
Зад стените на Софийския затвор упорито се мълви, че началникът на пандиза е забранил на надзирателите да налагат наказания на прокурорския син Васил Михайлов, тъй като бил приятел с баща му Бисер. 20-годишният Васил е подсъдим за серия от побои в Перник, както и за закана за убийство, отправено към бившата му приятелка.
Кристиан Николов, който дрогиран с три вида наркотици помля с мощния си джип и уби на място журналиста Милен Цветков на светофара на бул. „Черни връх“ на 19 април 2020 г., беше осъден на 9 години затвор миналото лято и въдворен в Софийския затвор. Лишени от свобода признават, че Кристиан е кротък по нрав и не създава проблеми. Вероятно заради богатството на майка си убиецът на Милен Цветков е станал обект на рекет от страна на прокрорския син от Перник. След побоя Кристиан е зорко пазен от надзиратели, които не допускат той да се засече с мъчителя си Васил Михайлов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.