Пуснаха под домашен арест полицая, обвинен в блудство с 14-годишна

0

Окръжният съв във Велико Търново пусна под домашен арест 48-годишния полицаи, обвинен за блудство с 14-годишно момиче в Център за временно настаняване на деца с противообществени прояви в Горна Оряховица. Не е ясно какви са мотивите за определението. Мярката е гледана при закрити врата.

Преди година 14-годишно момиче, задържано в поправителен дом на МВР за противообществени прояви, споделило, че е било обект на сексуално посегателство от полицая Явор Дянков След разследване той беше отстранен от работа и му беше наложена мярка за неотклонение домашен арест. В края на миналата година Окръжният съд във Велико Търново реши да вкара полицая в следствения арест.  Още пет момичета свидетелствали пред прокуратурата, че мъжът имал сексуален контакт с тях, докато са били под негов надзор. „Декември месец му е предявено  конкретизирано обвинение, като не става дума за едно, а спрямо няколко лица. Тогава районният съд в Горна Оряховица му е определил домашен арест. След протест на наблюдаващия прокурор мярката е сменена от Окръжния съд на задържане“, коментира говорителят на районна прокуратура Велико Търново Тотко Тотев.

Миналата седмица съдът в Горна Оряховица отхвърли внесено искане за изменение на мярката, но втората инстанция отново е пуснала Дянков под домашен арест, месец след като го постави под стража. 

Междувременно прокурорът, наблюдаващ разследването, е в дълъг отпуск и се намира зад граница. Сменен е и следователят по образуваното следствено дело.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.