Нов опит за старт на делото срещу близнаците за убийството на Митко от Цалапица

0

Пореден опит за старт на делото срещу близнаците, обвинени в укривателство на убийството на Димитър Малинов от Цалапица, предаде БНТ.

Преди почти два месеца районният съд в Пловдив отложи процеса срещу Борислав и Валентин Динкови, с мотива – да се изчака екстрадицията на основния обвиняем за убийството Рангел Бизюрев.

По искане на прокурора – задържаният в Дания с европейска заповед за арест Бизюрев трябва да бъде разпитан като свидетел в процеса срещу братята близнаци. И до днес обаче няма ясна информация кога точно Рангел Бизюрев ще бъде доведен в България.

Близки на убития младеж ще се съберат пред Съдебната палата на Пловдив в 9:30 часа с настояване – близнаците да бъдат съдени като съучастници в убийството, а не просто като укриватели.

„Днес събираме. Това е държавният обвинителен акт на двамата близнаци, в който те се водят укриватели. Ние не сме съгласни те да се водят укриватели. Те са съучастници в убийството на Димитър.

Искаме това дело да бъде прекратено в Районната прокуратура и двамата да бъдат прехвърлени в Окръжна прокуратура като съучастници на това убийство“, каза Атанаска Бакалова – майка на Димитър Малинов.

Близките на Митко продължават да искат и нов следствен експеримент, но това зависи от показанията на обвинения за убийството Рангел Бизюрев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.