Прибраха на топло ченге за секс с непълнолетни

0

48-годишният полицай Явор Дянков, разследван за блудство с 14-годишно момиче, надзиравано от него, е с мярка „Задържане под стража“, след като още 5 момичета твърдят, че са имали сексуален контакт с него, предава „NOVA“.

Припомняме, че 14-годишното момиче е било задържано в поправителен дом на Министерството на вътрешните работи за противообществени прояви. То твърди, че е станало жертва на сексуално посегателство от страна на полицейския служител. След разследване той е бил отстранен от работа и му е била наложена мярка „Домашен арест“, но в края на 2023 г. Великотърновският окръжен съд е решил да задържи полицая за постоянно. Мотивите – още 5 момичета са свидетелствали, че Дянков е имал сексуален контакт с тях, докато са били под надзора му.

Вчера Дянков е обжалвал последното съдебно постановление пред Горнооряховския районен съд, където е бил с белезници. Същевременно родителите на пострадалата, които са пожелали анонимност, са коментирали: „На нас ни казаха, че е имала контакт с него. Никой не е казал, че е имало насилие. Тя се била съгласила. Била е уплашена.“

Сигналът за случая е дошъл от непълнолетната, която е споделила пред психолог, че служителят ѝ е посегнал сексуално, докато ѝ помагал да учи в приемника на Министерството на вътрешните работи. Родителите добавят, че дъщеря им казала на Дянков, че знае хубаво английски език и си говорили на него. По думите им той й помагал за задачите и добавят: „Каза, че като си тръгнем, ще учат за философията на Ренесанса.“

2 дни след това полицаят е бил задържан на работното си място, но не само заради тези показанията. Видеокамерите в приемника са били изключени в момента от денонощието, за който момичето твърдяло, че е имало сексуално посегателство над нея.

След първоначалния си арест за срок от 24 часа, полицаят е бил освободен. Той е в системата на МВР от 20 години и прекарва дълго време в дома си без обвинение. В началото съпругата му отказа коментар от негово име. Дянков и адвокатът му запазиха мълчание в Районния съд на Горна Оряховица.

От държавното обвинение са разкрили, че при разследването са събрани данни за сексуални отношения с още 5 момичета между 2019 и 2023 г. По време на делото се предвижда да бъдат разпитани приблизително 50 момичета, преминали през приемника на Министерството на вътрешните работи за изминалите 10 години. По повод последния случай – имало доказателства за вина и под формата на генетичен материал. За подобни престъпления законът предвижда повече от 5 години затвор.

Жалбата на полицая пред Горнооряховския районен съд, с която иска по-лека мярка, не е била уважена.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.