Александров и Кинов щели да кремират Русев ден след убийството

0

Разкриването на убийството на Кирил Русев е висяло на косъм. Ако полицията се е забавила само няколко часа, тялото му е щяло да бъде кремирано и доказването на тежкото престъпление щеше да се превърне в мисия невъзможна. Убитият на 4 януари бизнесмен е трябвало да бъде откаран за изгаряне ден след убийството на 5 януари.

След светкавични действия обаче криминалисти задържаха заподозрените за разстрела Петър Александров – син на бившия финансов министър Стоян Александров, и траурния агент Александър Кинов. Според полицаи двамата са разчитали, че разследването ще се проточи, а когато не бъде намерено тялото, няма да бъдат събрани доказателства за тежкото престъпление. Още в деня на убийството те прескочили за половин час до Сърбия, откъдето пращали есемеси на приятели на жертвата, за да създадат впечатление, че Русев е жив и да спечелят време, твърдят ченгета.

Бизнесменът е бил измъчван и застрелян в къща в столичния жк „Надежда“, която е обявена за продажба. Разследващите стигнали до къщата след показания на траурен агент, когото Кинов извикал, за да вземе трупа и да го подготви за кремация.

Намерени са биологични следи, които ще докажат или отхвърлят тезата, че Русев е бил държан именно там. Разследващи твърдят, че трупът му е бил завит в одеяло, което е взето оттам и даже се вижда на една от снимките в обявената за продажба от фирма на Петър Александров къща. Преди време там живеели майка и син казаха съседи.

Приятелката на застреляния бизнесмен е споделила е разследващите, че дни преди да изчезне на 4 януари, той е бил притеснен за живота си. Русев й казал да трие приложения от телефона си и да ги инсталира отново.

Засега доказателствата срещу Кинов и Александров са само косвени, а двамата мълчат на разпитите, пише „Галерия“, позовавайки се на свой източник.

Готова е балистичната експертиза на оръжието, с което Русев е бил гръмнат, но досега не е намерено.

Пистолетът не е бил прострелян в СДВР и е бил незаконен. Александров има разрешителни за две оръжия, нос нито едно от тях не е било стреляно по жертвата. Версията по която работи полицията засега е, че Кинов е човекът,натиснал спусъка.

Тримата гранични полицаи от ГКПП Стрезимировци, които са го пуснали да излезе отстраната с личната карта на Русев, са отстранени временно от работа. Преди дни Апелативният съд остави за постоянно в ареста двамата обвиняеми. В последната си дума пред съда Петър поиска да бъде освободен, за да покаже документи, включително и за  други кредитополучатели, да се грижи за детето си и за бизнеса.  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.