Габриела се омъжила за убития Пейо седмици преди да роди детето на Велико

0

Повдигнаха обвинения на майката и дъщерята, задържани за убийството на съпруга на по-младата жена в София. Случаят е от петък, а основната версия на разследващите – спор за родителски права.

Младата жена е била по майчинство с второто си дете. Убитият мъж е твърдял, че то е негово, а жената е настоявала, че не е. Претенции за бащинство има и Велико Минков, който е бивш депутат от „Продължаваме промяната“.

Аз съм биологичния баща, уверен съм на 100%, на четиримесечното бебе, което Габриела роди. Това беше известно и на Пейо (на снимката вдясно). Той е нейн законен съпруг от едва три седмици преди раждането през август месец, въпреки, че те имат 6-годишно дете. Пейо и Габриела не са имали връзка, поне за периода, в който аз съм бил с нея. Техният брак беше сключен три седмици преди раждането на моя син. Това прекрати възможността аз да мога да бъда вписан като баща, защото съпругът става баща“, заяви в предаването „Тази сутрин“ Велико Минков.

Той подчерта, че не знае защо е сключен бракът. „В разговорите ми с Пейо знам, че една от причините е да вижда по-често детето си, защото достъпът му до него е бил ограничаван системно“, разказа Минков пред bTV.

„Двамата (Пейо и Габриела) сключват брака си в края на втората бременност. До средата на бременността с Габриела имахме прекрасни взаимоотношение и тя изведнъж реши да прекрати всякаква комуникация с мен. Тя преграждаше всякакви опит, за да се видя с нея. Нямам конкретни обяснения“, обясни той.

Преди раждането на второто дете на Габриела Велико Минков се консултира със своя адвокат Пламен Борисов.

„Когато се обърна той към мен, аз го посъветвах да припознае детето още преди да се роди. Започнахме процедурата, но общината отказа да я продължи, а причината беше, че майката има брак. Велико Минков така разбра, че тя е сключила брак. Вече оттам нататък единствената възможност бе да се предивя граждански иск“, каза адвокат Пламен Борисов.

Документално и юридически баща на второто дете на Габриела е Пейо Пеев. „Подал съм си исковата молба преди раждането, но оттогава няма напредък“, обясни Велко Минков.

Той каза, че не е виждал детето си. „Преди дни се видях с Габриела случайно и нейната реакция беше, че ще викне полиция, да не ги доближавам. Това не беше провокирано от моя страна. В далечината видях детето в ръцете на баба си“, заяви Минков.

„С Пейо обсъдихме още в първите дни след раждането случилото се и тази грешка. И двамата се съгласихме, че биологичните бащи трябва да са тези, които да са вписани в акта за раждане“, допълни Минков.

Той отрече да е имал конфликт с Пейо. „Това поведение от страна на Габриела беше такова, че тя ограничаваше достъпа до детето“, обясни Минков.

Велико Минков е бивш депутат от ПП. „Сега съм IT специалист. За две седмици бях в парламента. Напуснах Народното събрание по своя воля“, каза той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.