Ботьо Ботев за удушения Пейо Пеев: Убийството му не е планирано

0

„Мотивът е ясен от самото начало. За мен най-вероятно се касае за инцидентен случай, непланирано убийство. Нещо е възникнало между тях именно в тази вечер, което е било плод на създадени взаимоотношения доста време преди това.“ Така коментира криминалистът Ботьо Ботев в предаването „Денят започва“ по БНТ убийството на Пейо Пеев. 

Tялото на 42-годишния мъж беше открито на 19 януари в София. Той е бил удушен от съпругата си Габриела и майка й Красимира. Вероятният мотив е спор за родителските права на двете деца, тъй като Пейо и Габриела били в процес на развод, припомня 24 Часа. 

„Аз, както и много други хора, не си обясняваме как две жени ще съумеят да преборят съпротивата на един мъж. Трудно е да се правят изводи на този етап, тъй като все още всичко е в самото начало на разследването. Най-важното е как това ще се отрази на отглеждането на тези две деца“, каза още Ботев. 

По думите му подобни битови убийства се различават от поръчковите, при които има по-сериозна организация. 

„При битовите убийства мотивът е ясен, хората, които взаимодействат, също са ясни. Още от самия сигнал, който се подава при такова престъпление, веднага може да се направи ориентация, че този случай леко ще се разкрие, макар и да има прикривания на някои неща“, обясни криминалистът. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.