Пандизчия разказва: Прокурорският син от Перник ме преби зверски в затвора и заплаши: „Ще избия цялото ти семейство!“

0

• Васил Михайлов инквизира системно лишените от свобода, твърди, че в него се е вселил Сатаната
• Създал е групичка за побои зад решетките, кара всички да му плащат „такса спокойствие”, за да не ги млати
• 20-годишният младеж вероятно е отключил психическо заболяване от синтетичните наркотици
• Надзирателите също треперят от него и покриват жалбите

Прокурорският син от Перник Васил Михайлов, който е подсъдим за серия от непредизвикани побои над мирни граждани, хулиганство и закана за убийство към бившата си приятелка, продължава с бруталните си изстъпления и зад решетките на Централния софийски затвор, където е въдворен.

Лишени от свобода, изтърпяващи присъдите си в Софийския затвор, сигнализираха в писмо до „Уикенд“, че 20-годишния син на прокурора от Пернишката окръжна прокуратура Бисер Михайлов ги подлага на системен физически и психически тормоз, а извращенията му зад решетките са абсолютно игнорирани от началника на Софийския затвор, директора на Главна дирекция „Изпълнения на наказанията“ и Софийската районна прокуратура.
В своя писмена жалба до прокуратурата 29-годишния Янко Савков Ангелов, въдворен като следствен в 11-а група на Софийския затвор твърди, че прокурорския син от Перник Васил Михайлов му

нанесъл жесток побой в леглото,

а след това го заплашил на всеослушание, че ще избие до крак цялата му фамилия. Случката се разиграва преди около месец, точно на Никулден.
„На 6 декември 2023 г. между 11 и 11,20 ч. си лежах в леглото, когато усетих силни удари в лицето. Върху мен беше съкилийника ми Васил Бисеров Михайлов. Без причина той ми нанесе силни удари в лицето. За момент съм изгубил съзнание. Свестих се, когато ме буташе старшината и ме питаше дали съм жив. Свестих се и се изправих, момчета от спалнята ме придържаха, за да не падна. Виеше ми се свят. Леглото, чаршафите ми и дрехите ми бяха целите в кръв. Лявото ми око беше подуто, вече цял месец имам синьо под окото и ме боли…Чувах как докато ме биеше, Васил Михайлов крещеше:

„Умри, чернилко! Ще те убия, каруцар мръсен!

Не умреш ли, цялото ти семейство ще поръчам да бъде избито“… След всичко, което ми причини, Васил продължи със заплахите по коридора. Мен ме заведоха в болницата на затвора, направиха ми медицинско…“, пише в жалбата си до Софийската районна прокуратура пребитият от прокурорския син Янко Савов.
Друг лишен от свобода – Николай Василев, твърди в писмена жалба до прокуратурата, с копие от която разполага и „Уикенд”, че през последните месеци Васил Михайлов е пребил безпричинно още няколко затворници и че е рекетирал за пари други пандизчии. „Направете справка на протоколите, подадени от старшините за рекета, побоищата и заплахите, които отправя към надзирателите и други лица от затвора. Васил

не е добре с главата, мисли се за Дявола

и показва корема си – как Сатаната го е жигосал… Хранел се от тъмнината. Много лишени от свобода не смеят да пуснат жалби в прокуратурата за побоите и жестокия тормоз, на които са подложени от Васил Михайлов, тъй като се страхуват от баща му. Включително и надзирателите!“, пише Николай Василев.
Друг лишен от свобода, чието име е засекретено, разказва как прокурорския син от Перник употребявал напълно безпрепятствено наркотици в килията си и редовно използвал нелегално внесени мобилни телефони, а впоследствие принуждавал чрез заплахи за убийство други затворници да поемат вината за тайно внесените мобилни апарати.
„Още на втория ден след въдворяването му във второ спално помещение, Васил Михайлов извика лице, което не познавам, но зная, че го наричат Саламчето и още когато човека влезе, Васил започна да го бие. Сцепи му веждата… Саламчето беше

заплашен с бой и анално изнасилване,

ако пусне жалба. Други трима съкилийници на Васил Михайлов от второ спално също бяха бити и тормозени от него. Случаите на агресия и физически тормоз са безчет. Те обаче са прикривани от администрацията и охранителния състав на Софийския затвор“, жалва се друг лишен от свобода.
Според твърденията на затворниците, само зад решетките на Софийския затвор, прокурорския син от Перник е пребил жестоко и безпричинно петима лишени от свобода.
Сред последните жертви на Васил Михайлов зад стените на Софийския затвор е лишеният от свобода Мирослав Асенов, който пише, че на 30 декември м.г. след 18 часа вечерта е бил привикан от прокурорския син чрез пратеника му Мариан. Емисарят на Васил Михайлов заплашил Мирослав, че ако не се яви веднага пред прокурорския син, ще го прободе с „наострено желязо“, скрито в гащите му. Когато Мирослав влязъл в килията на Васил Михайлов, прокурорския син го ударил с юмрук в главата, а впоследствие го засипал с удари съвместно с Мариан.
„Васил и Мариан ме ритаха в лицето, след малко Васил извика: „Сега ще го убием! Чакай преди да го изхвърлим в коридора

да го снимам пребит за колекцията си!

…Видях как Васил извади бял телефон и го даде на Мариан, за да ме снима“, жалва се пребития от бой Мирослав Асенов.
От писмената му жалба става известно, че прокурорския син рекетирал лишените от свобода в Софийския затвор да му плащат ежемесечно „такса спокойствие“, за да не бъдат бити и тормозени от него и от бандата му. Според твърденията на лишените от свобода, зад решетките прокурорския син Васил Михайлов е съумял да създаде собствена банда, която активно участва в тормоза и рекета над затворниците. Като членове на групировката на Михайлов се споменават имената на затворниците Мариан и Илиян, които

употребявали и пласирали наркотици

зад решетките на Централния софийски затвор.
Източник на „Уикенд“ от Софийска районна прокуратура потвърди, че през миналата седмица са постъпили няколко жалби за физическо насилие срещу прокурорския син Васил Михайлов, подадени от обитатели на затвора в София, като в момента тече разследване. Възможно е 19-годишният садист да се сдобие с нова порция обвинения за нанасяне на телесни повреди.
Поредните свидетелства за агресията на сина на пернишкия окръжен прокурор Бисер Михайлов не са изненада за жертвите му от града на стоманата. Един от свидетелите срещу Васил Михайлов по делото за нанесени от него побои над перничани, което се гледа в София, коментира пред „Уикенд“, че реално

жертвите на прокурорския син са над 30,

но повечето от пребитите не смеели да свидетелстват от страх за живота си. Мнозина са на мнение, че Васил Михайлов е отключил психическо заболяване вследствие на употребявани от него синтетични наркотици в продължение на години.
„Момчето не е добре! Той твърди, че е Сатана, че има вселен демон в него. Трябва да бъде въдворен в друго заведение, или пък да е сам в килия, при тежък режим. Какво трябва да се случи – да убие някой, както внучката на Виолета Донева – Ивет, която закла баба си като пиле ли? Кой тогава ще поеме отговорност?”, пита майката на един арестуваните пред репортер на „Уикенд”. И настоява затворническата администрация незабавно да вземе мерки, преди да се случи нещо ужасяващо зад стените на панделата.
Още когато беше арестуван през лятото на 2022 г. и въдворен в килия на следствения арест, прокурорския син започна с изстъпленията си зад решетките. Михайлов – младши се сби с пътния убиец Георги Семерджиев и с автокрадеца Боци, заплаши надзирател с убийство, а заради агресивния си нрав беше преместен в затвора в Бобов дол в началото на м.г. с мотив, че с поведението си застрашава сигурността и реда в затвора в София. През пролетта на 2023 г. обаче Административният съд в Кюстендил уважи жалбата на Васил Михайлов, че неправомерно е изпратен в друг пандиз и прокурорския син беше върнат обратно в Централния софийски затвор.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.