Гробаря и Лихваря ревнаха да ги пуснат от ареста!

0

Съдът остави в ареста Лихваря и Гробаря, задържани за смъртта на Кирил Русев

Според мотивите на съда събраните доказателства са напълно достатъчни за определяне на най-тежката мярка и съществува опасност от укриване и извършване на ново престъпление. 

Преди малко повече от седмица тялото на 49-годишния Кирил Русев беше намерено в морга.

Доказа се, че двамата задържани са пътували до Сърбия с личната карта на жертвата с цел да инсценират, че Русев е извън страната. Трима служители на „Гранична полиция“ бяха отстранени от длъжност, след като стана ясно, че мъжете са преминали границата през ГКПП „Стрезимировци”.

Според съда има и доказателства, че в автомобила на единия задържан – синът на бившия финансов министър Стоян Александров, са били открити документи и ключове за колата на жертвата. 

“Моля да разглеждате доказателствата такива, каквито са. В момента се насажда едно мнение, без едната страна да има възможност да се защити и да извади доказателства. Бих искал да мога да се защитя от тези нападки”, заяви Петър Александров пред съда.

“Оказвам съдействие от първия ден. Нито сме се укривали, нито нищо. До момента има само вменяване на вина. Единствената ми молба е да се наложи по-лека мярка, за да можем да си гледаме семействата, както и да си запазим бизнеса в тези тежки икономически условия”, подчерта Александър Кинов в съдебната зала, информира NOVA.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.