Ченге тормози хора от Вълкосел, заплашва ги с бой, защото са помаци!

2

Ченге тормози жители от благоевградското село Вълкосел, защото били помаци. За случаят сигнализират няколко потърпевши пред БиТиВи.

 „Тормози ни, той мрази помаците. Заплаши ме, че ще ми сложи белезници и ще ме бие“, казва една от жертвите на психическия тормоз, който на няколко пъти за една бройка да се превърне във физическа саморазправа.

 По думите на един от потърпевшите на 14 януари, в 1 часа, докато негови приятели си седели на една от пейките в селото, полицаят ги е заплашвал с насилие.

Подалият сигнала разказва, че заплашваните момчета не са искали да застават пред камера, защото се страхуват от полицая. 

Една от жертвите на агресивното ченге
Една от жертвите на агресивното ченге

„Има и други, които са пострадали от въпросния служител на реда, но и те се опасяват да говорят и да подават сигнал. Ние просто искаме това да спре. Смятаме, че на расова основа се случва всичко, той мрази помаците“, каза подалият сигнала мъж.

Само един от пострадалите в селото от полицейски произвол решава да разкаже за насилието, което е претърпял. Момчето живее и работи в Испания:

„Прибирах се от работа. Почти пред нас с едно момче, съсед. Спря патрулка. Единия го познавах, другият излезе и започна да вика. Леко с главата ме удари. „Защо не спираш? Къде отиваш? На какъв се правиш?“. Опитах да му обясня. Не ме разбра или не искаше. Последва заплаха – ако не вляза в патрулката, че ще ми сложи белезници и ще ме бие извън селото някъде“, разказва потърпевшият Били Билюков пред БиТиВи. 

„Удари ме един път във врата, докато бяхме в патрулката, леко беше. Отпратиха приятеля ми да си ходи. Не му дадоха да си е при мен. Обиждаше ме, заплашваше, че ако ми срещне колата в Гоце Делчев ще имам проблеми, глоби. Може да бъде счупена. Примерно утре нашите ще отидат с тази кола в Гоце Делчев, да ги спрат, да ги плашат. Малко е стресиращо“, казва още Били.

„Той прекрачва правомощията си. Ходи при хората да ги обижда и да се държи като животно с тях. Малко прекалено ми идва. Може би на расистка основа, не знам“, добави момчето. 

Кадър от заснето видео, в което полицаят заплашва мъж от село Вълкосел
Кадър от заснето видео, в което полицаят заплашва мъж от село Вълкосел

Хората очакват да се вземат мерки за това неадекватно поведение на служителя на реда. 

Главният секретар на МВР Живко Коцев разпореди проверка по случая.

„Целта е да се установи истинността на изнесените твърдения за системен тормоз от страна на полицейски служител срещу жители на село Вълкосел, община Гоце Делчев, област Благоевград. В рамките на инициираната от главния секретар на МВР проверка ще бъдат проведени разговори с кмета на Вълкосел и с местното население. В областната дирекция на МВР вече е започнала отделна дисциплинарна проверка. Ръководството на МВР няма да толерира подобно поведение и действия от страна на полицейски служители“, пише в позицията на ведомството.

2 Коментара
  1. новини бг казва

    !!! надежда дойчева – 15 години затвор са крайно недостатъчни !!! Снимка-Гугъл. Новини Бг /// Снимка и Видеоклип за доказателство. ЦИГАНСКАТА БАБА ЯГА. НАДКА ДОЙЧЕВА Е ЦИГАНСКИ БАРОН. ОТ САМОЛЕТ СИ ЛИЧИ ЧЕ Е МАНГАЛКА. Милиционеро са оказва ръсист. Че мразел мангали и помаци.

  2. ... казва

    ТОЯ ДОЙЧЕВА МАНГАСАР ДОРИ Е ПО ГРОЗЕН ОТ 100 КИЛА МАНГАСАР. КОНСТАТАЦИЯ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.