Съдът в Търговище остави за постоянно в ареста мъжа, обвинен захайредин убийството на Хайредин Рамизов

0

Окръжният съд в Търговище наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на Д. Л./на 44 години,от град Търговище/, съобщават от съда. На лицето е повдигнато обвинение по чл. 115 от НК за умишлено убийство на Хайредин Рамизов, на 42 години, също от Търговище. Предвиденото за това наказание е „лишаване от свобода“ за срок от 10 до 20 години.

Обвиняемият е осъждан за кражби, но към момента е реабилитиран. 

Също днес от пресцентъра на ОДМВР в Търговище съобщиха, че два дни след като бил обявен за общодържавно издирване по молба на близките му, мъртвото тяло на Хайредин Рамизов е намерено на черен път край нива в околностите на град Търговище с прострелна рана в главата. Вследствие на предприетите от служители на ОДМВР и РУ-Търговище действия е задържан 44-годишен мъж от Търговище, за когото са събрани данни, че е извършител на престъплението. В близост до мястото, където е намерено тялото, са открити два вида оръжия, Към момента е установено, че там е било стреляно и с двете (на местопроизшествието са открити гилзи), като с едно от тях е извършено престъплението. Обвиняемият признал за убийството, но обяснил, че двамата излезли край града да прострелват оръжия и убийството станало случайно. 

На брифинга днес в Търговище стана ясно още, че задържаният е предприел действия за прикриване на деянието – напуснал е местопроизшествието, изхвърлил е оръжието, сменил е гумите на управлявания от него автомобил и част от дрехите, с които е бил по време на инцидента.

Назначени са множество експертизи – балистични, съдебно-медицинска, с цел установяване механизма на извършеното престъпление, както и точния вид на оръжията. Няма данни извършителят и жертвата да имат разрешителни за законно притежаване на оръжие. И двамата са известни на полицията с предишни свои криминални деяния, осъждани, като към момента са реабилитирани. На брифинга стана ясно още, че двамата са се познавали добре помежду си. Жертвата е бил собственик на автокъща в града, в миналото бил регистриран за притежание на наркотици и нанасяне на телесни повреди.

Съдът, като взе предвид реалната опасност да се укрие или извърши друго престъпление, прецени искането на прокуратурата за правилно, обосновано и законосъобразно, постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на Д. Л.

Определението на Окръжен съд – Търговище подлежи на обжалване и протест в тридневен срок пред Апелативен съд – Варна.При обжалване делото е насрочено за 23.01.2024 г. – вторник.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.