Милионерът Ариф Маджид под охрана от килър на Къро

0

Сириецът трепери за живота си, след като издаде корупцията в спортното министерство

Сирийският милионер Ариф Маджид, по-известен като съпруг на Жасмина Тошкова – Жаси от „Сделка или не”, станал популярен като човека, изпържил за искан подкуп приятелите си Иванови – баща и син, трепери за живота си, научи „Уикенд” от свои хора по върховете на щангите.

Всичко започва с ареста на Иван Иванов, олимпийски шампион по вдигане на тежести от Барселона през 1992 г., четирикратен световен и петкратен европейски шампион, в момента старши треньор на националния отбор по вдигане на тежести, който заедно със сина си – също Иван Иванов, беше задържан с рушвет от малко над 62 000 лв., дадени от председателя на Федерацията по вдигане на тежести – милионера със сирийски корен Ариф Маджид. Според прокуратурата подкупът бил даден заради 1 250 000 лв., нужни на Българската федерация по вдигане на тежести за домакинството на Европейското първенство през февруари, които уж Иванов-младши щял да уреди. Съдебният състав обаче посочи, че Иван Иванов-син като служител в Министерството на младежта и спорта, не е бил фактор, който да е отговорен както за отпускането на тази сума, така и за начина и времето, по което това да стане.


Председателят на федерацията по вдигане на тежести Ариф Маджид, който уж дал подкупа и сигнализирал органите на реда, посочва в показанията си, че при разговорите си с Иванов-син разбрал, че парите следвало да бъдат предадени на длъжностно лице, както и на заместник-министър на спорта, посочен с името Даниела (вероятно става дума за Даниела Дашева), допълни още съдебният състав, който отбеляза, че очевидно става въпрос за друг вид престъпна схема, която била пресечена от разследващите преди да се провери на кого в крайна сметка е щяло да бъдат доставени пачките.

Освен това съдът отчете, че финансовата субсидия, станала повод за поисканите 5% подкуп, била отпусната през ноември, решенията в тази връзка са били взети, а сумата била поискана от обвиняемия във връзка с това федерацията по вдигане на тежести да няма бъдещи проблеми при последващи молби за финансиране. „Тези фактори разкриват съвсем различно престъпление“, заяви съдебният състав.

Истинският екшън обаче започнал, след като баща и син Иванов излетяха от ареста. Източникът ни обясни, че в този миг богатият наследник на империята „Меджид” получил заплахи за живота си и оттогава се движел с охранител. Мъжът на силиконовата гърла Жасмина Тошкова бил забелязван в компанията на Боян Табаков – обвиняем като лидер на групата килъри, ръководени от екзекутирания в ЮАР висаджийски бос Красимир Каменов – Къро, подчерта нашият източник.
Табаков прекара едва 5 месеца в ареста, след което бе освободен поради липса на доказателства. Причината да ползва охрана от свирепия килър на Къро е, че шефът на федерацията по щанги, познат след приятелите си като Хари, който преди години бе основен свидетел срещу кметицата Десислава Иванчева, се чувствал сериозно заплашен от вендета. Причината за това е, че изпълнението му вбесило не само политици, но и бизнесмени с интереси в спорта. Всички те негодуват, че сириецът Ариф Маджид, който е парашутист в ресора, бе спуснат начело на толкова славен за родината ни силов спорт, без да има нито потенциала, нито желанието да развива щангите.
Стари играчи споделиха пред „Уикенд”, че неговият баща – милионерът Зеки Маджид, действително има качества и е човек с авторитет. Синовете му обаче не приличат на него. Малкият Лазгин Маджид е известен единствено с многобройните си забежки със златотърсачки, сред които риалити звездата Янита Янчева, гимнастичката Христина Витанова и настоящата му изгора – синоптичката Лора Георгиева.

На Лазгин татко Зеки е поверил бизнеса с пицарии „Доминос“. Допреди година синчето се занимаваше и със строителство, но след акцията срещу „Нексо“, когато се оказа, че криптоиграчите се помещават в сграда на фамилия Маджид, изплуваха сериозни съмнения, че сирийците перат пари чрез строителство, затова малкият син се отказа от напъни в сектора.
На големият си син Ариф Зеки Маджид поверил и веригата ресторанти „KFC“, която обаче под негово управление търпи отстъпление от позициите си на лидер на пазара. Източници ни коментират, че с поведението си Ариф Маджид сериозно навредил на имиджа на богатата сирийска фамилия, защото се доказва като кошаревски свидетел и човек, който предава приятелите си, отсече запознатият с драмата информатор на „Уикенд”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.