ИЗРОД: Петър заснел клип как пребива голото 5–годишно дете на приятелката си Стела

0

Брутален бой на голо, при това многократно, е отнасял 5–годишният Адриян от приятеля на майка си Петър Чернев, с когото тя живее в Пловдив. В резултат на ударите малкият е обезобразен, а пастрокът със садистична наслада снимал видеа как го налага. „Чак е плашещо да се гледат“, не скри наблюдаващият прокурор Бригита Байрякова.

Подробностите бяха огласени в Районния съд в Пловдив, където 35–годишните Петър Чернев и майката на детето Стела Алексиева бяха доведени, за да им гледат мерките за неотклонение. Тя влязоха с наведени глави в залата и конвоирани от охрана.

Както „24 часа“ вече писа, двойката е подведена под отговорност за причиняване на средна телесна повреда на малолетно момче. Главата му е обезобразена, изгорена, на места няма коса. Чернев има още две обвинения – че е принуждавал 5-годишното дете да прави неща против волята си чрез сила и заплахи и че на 21 ноември 2023 г. му е причинил лека телесна повреда, отново в условията на домашно насилие.

„Експортирани са видеа от мобилния му телефон, видно от които е извършено престъпление на обвиняемия срещу малолетното дете. В голяма част от клиповете те са чисто голи. Двамата се намират очевидно в жилището на обвиняемия“, каза прокурор Байрякова. По думите ѝ във видеата Петър Чернев съобщава дата, какво ще се случи, а след това упражнявал насилие над малкия и го унижавал. Това се е случило и на 21 ноември м.г. На клип се виждало как той нанася „брутален побой“ на момчето. То е било съборено от стол за компютър, паднало е на земята, било изритано, вдигнато за крака и подхвърлено, като през цялото време било без дрехи.

За побоя, в който са обвинени Петър Чернев и майката Стела Алексиева, няма конкретна дата. Разследващите са установили, че той се е случил през декември м.г. в апартамента на 35-годишния мъж, където тримата живеели. „На мястото на нараняването детето няма коса, не може да се установи дали има кожа и на каква дълбочина е увреждането. Но може да се установи обезобразяване на част от тялото и временна опасност за живота“, посочи прокурорката.

Травмата е била нанесена в банята, като съседка е чула плача на детето оттам. Чернев и Алексиева първоначално обяснили, че Адриан сам се е изгорил, докато се къпел. Такива бяха и твърденията на защитниците на двамата обвинени – че нищо не е доказано, а травмите на момчето станали по невнимание. По думите на адвокат Йордан Давчев фактите не говорят за средна телесна повреда. „Не се спори, че доверителят ми е осъществил лека телесна повреда при условията на домашно насилие. Той прави пълни самопризнания за това. Но е напълно опровергано твърдението, че е причинил средна“, категоричен беше той. И добави, че обвинението е „твърде напомпано“. Давчев категорично отхвърли обвинението за принуждаване, както и опасността клиентът му да се укрие или да извърши друго престъпление. Петър Чернев има постоянен адрес и работа. В последните си думи пък обвиняемият заяви, че има дъщеря на 10 г. Мъжът има 2 предишни наказания за притежание на марихуана, но според защитата му това не показва, че ще извърши ново престъпление.

Пред съда прокурор Байрактарова посочи, че са налице доказателства за съучастие на двойката по повдигнатото обвинение за причиняване на средна телесна повреда. За майката на 5-годишното момче тя каза, че има опасност да се укрие или да извърши ново престъпление, понеже не живее на постоянния си адрес и е безработна. „Събрани са доказателства, че е започнала да проявява увлечение към алкохола до степен на зависимост“, добави Байрактарова. Тя определи отношението на Стела Алексиева като майка като неадекватно, тъй като жената е продължила да живее с Чернев въпреки държанието му към сина ѝ. Адвокатката на 35-годишната жена Велислава Илиева беше категорична, че Алексиева се е грижела за детето си. „Свидетелката е чула удари и крясъци, но не от нея, а от Чернев. Тя е влизала в противоречия с него по повод начина, по който той се отнася с детето ѝ“, обясни защитничката.

Съдия Иван Калибацев отсече, че не са налице достатъчно доказателства Алексиева да е причинила въпросното увреждане. Тя е удряла детето си, но в други части на тялото и според магистрата не е съпричастна към средната телесна повреда. „В условията на съжителство с Петър Чернев тя също е била потърпевш и е получила различни наранявания“, заяви Калибацев.

След близо 3-часово заседание съдия Иван Калибацев пусна Стела Алексиева с най-леката мярка за неотклонение „подписка“ и остави Петър Чернев зад решетките.

След заседанието процесуалният представител на 5-годишното момче адвокат Васил Попов заяви, че са липсвали 15 кв. см от косата на детето. „Това не е охлузване, това е дълбоко съприкосновение. Това, което видях, не е за всички очи“, отсече той. Според него синът на Стела Алексиева е системно малтретиран поне от началото на декември.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.