Изправят пред съда Мариан, обвинен в жестокото убийство на братовчед си в Куклен

0

Според прокуратурата той пребил роднината си и го оставил да умре

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт срещу 49-годишния Мариан Паскалев, предаден на съд за убийството на 6 г. по-големия си братовчед Ламбри Латев в Куклен. Деянието е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

Двамата мъже живеели в съседни къщи в града, често си гостували и употребявали алкохол. Понякога се карали за дребни неща, както се случило и на 28 декември 2022 г. Тогава Паскалев обвинил Латев, че е разбил вратата на къщата му и е взел от ракията му.

Около 20 ч. на следващия ден Мариан се прибрал в дома си и се почерпил. Решил да потърси обяснение от братовчед си заради липсващия алкохол. Отишъл в къщата му и между двамата избухнал скандал. Паскалев започнал да му нанася силни удари с ръце по главата и тялото, завлякъл го извън къщата и продължил да го бие. След това изоставил пострадалия в безпомощно състояние, прибрал се в дома си и продължил да пие. По-късно роднина на Латев подал сигнал на телефон 112. Пристигналите на място лекари констатирали смъртта на 55-годишния мъж.

Мариан Паскалев е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжният съд да насрочи разпоредително заседание по делото.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.