С парите от откупите Йожи от „Наглите“ се нанесе в нов апартамент за 800 бона

0

След като излезе от затвора, бандитът има бебе, обикаля скъпите ресторанти

Ивайло Евтимов – Йожи, един от тарторите на кървавата банда за отвличания „Наглите“, е станал мъжки татко неотдавна, научи „Уикенд“. В края на месец октомври м.г. Таня, съпругата на свирепия гангстер, го е дарила с първороден син. Бебето е кръстено Емил. 51-годишния Йожи има и дъщеря в тийнейджърска възраст, която беше отглеждана от съпругата и брат му Евил, докато насилникът излежаваше в затвора присъдата си за серия от отвличания на богаташи с цел плащане на откуп. Заради това новородения син на Йожи е кръстен на брат му.

Тарторът на „Наглите“ отглежда бебето в просторен луксозен апартамент в новопостроена жилищна кооперация в софийския квартал „Витоша“, който е бил купен през пролетта на 2023 г. за сумата от почти 800 000 лева, издава източник а „Уикенд“ от ъндърграунда.
По документи жилището се водело собственост на близък роднина на Йожи, но неофициално се твърди, че имота е купен с част от парите от откупите, които „Наглите“ прибраха от близките на отвлечените от тях 13 родни милионери в периода 2007-2009 г. Според данни от похитените общата сума, събрана от бандата за отвличания е 6,2 милиона лева, но се твърди, че

„Наглите“ са взели общо над 10 млн. лв.

от кървавия бизнес с отвличания. Милионите от откупите така и не бяха открити при разбиването на най-бруталната банда, действала в България от 1989 г. насам.
Сред жертвите са бизнесмените Киро Киров, Ангел Бончев и съпругата му Камелия, екс митничаря Георги Георгиев – Пурата, Боби Мекото, Вилхелм Краус, невръстния по онова време Джорджо Марков, синът на правешкия бизнесмен Румен Гунински. По време на плен някои от пленниците останаха без уши и пръсти, за да бъдат убедени близките им по-бързо да дадат парите. Твърди се, че

главорезът с ножицата и клещите

е бил именно Йожи.
През 2013 г. Ивайло Евтимов и останалите от „Наглите“ се сдобиха с ефективни осъдителни присъди, като Йожи получи по 18 години затвор за всяко от 13-те похищения, които бяха акумулирани в обща присъда. Рецидивистът стана първия от „Наглите“, който беше освободен предсрочно от затвора. В края на септември 2020 г. съдиите от Софийския апелативен съд Николай Джурковски, Александър Желязков и Емилия Колева постановиха главореза да излезе предсрочно от пандиза, спестявайки му почти 3 години от дадената му присъда. Сметките показаха, че Йожи е лежал 15 месеца за всяко отвличане, в което е играл основна роля.
След като напусна пандиза, Йожи мина за кратко в нелегалност. Тогава мнозина предположиха, че един от тарторите на „Наглите“ се е изнесъл от столицата, за да избегне отмъщение, тъй като слуховете в ъндърграунда гласяха, че част от жертвите на бандата за отвличания са го „поръчали“. Йожи обаче се завърна към активния живот преди около година, а източници на „Уикенд“ от подземния свят свидетелстват, че бандитът често е засичан със семейството си в скъпарски ресторанти и барове. Дали пък бандитът не дебне нови свои жертви под прикритието на любящ съпруг и „късен“ татко?
В досието на Йожи, освен серия от отвличания на богаташи, фигурират и куп въоръжени грабежи. Още през 1993 г. той е задържан като част от банда, извършвала грабежи над тираджии и богати чужденци на магистрала „Тракия“. През 2002 г.

Йожи отмъква чанта със злато и бижута

на стойност над 165 000 лв. при въоръжен грабеж над бизнесдама съвместно с Валентин Михайлов – Ихтиманския, който години по-късно ще стане защитен свидетел срещу „Наглите“. Гангстерската мълва приписва на Ивайло Евтимов дейно участие в още поне дузина въоръжени обири съвместно с групата на пернишкия бос на автомафията Валентин Кирилов – Пуйката. До този момент обаче двамата не са били съпроцесници по нито едно съдебно дело.
„Такива отрепки като Йожи няма как да си вадят хляба честно! Със сигурност се занимава отново с престъпни дела. „Наглите“ почерниха живота ми, както и този на още поне 12 семейства, а накрая се оказа, че уж са похарчили парите и че нямат нищо на свое име. Сега тези боклуци живеят като царе на свобода – е, не сме правова държава!“, възмути се пред репортер „Уикенд“ един от пленниците на „Наглите“, пожелал да не афишираме името му.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.