Съдът поряза майката на Митко за разделянето на близнаците от Цалапица в отделни килии

0

Районният съд в Пловдив е оставил без уважение молбата на Атанаска Бакалова близнаците от Цалапица Борислав и Валентин Динкови да бъдат настанени в различни килии. Това съобщи майката на пребития до смърт Димитър Малинов. 

„В молбата има аргументи, всичко беше описано, а и без да е, човек житейски може да разбере. Беше логично да кажат защо не е уважена“, коментира пред „24 часа“ адвокатката на Бакалова Антоанета Николова. Молбата на майката на Митко е върната без обосновка защо. 

Искането до Районния съд беше направено в началото на седмицата. Бакалова получила информация, че двамата братя търпят мярката си за неотклонение „задържане под стража“ заедно. Според нея така те имат възможност да се наговарят какво да кажат пред магистратите. Преди отговора на молбата, Атанаска Бакалова е получила писмо от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, което потвърждава, че Динкови са задържани в една килия. 

Близнаците са обвинени в лично укривателство. Според прокуратурата те са помогнали на 30-годишния Рангел Бизюрев да зарови тялото на Димитър Малинов, след като го е пребил до смърт. Следващото заседание по делото им е на 25 януари, но ще бъде отложено, ако соченият за убиец не бъде екстрадиран и разпитан дотогава. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.