Политик от партията на Путин е намерен мъртъв пред дома си

0

Политик от партията на руския президент Владимир Путин е намерен мъртъв пред дома си, пишат местни медии. Така се увеличава списъкът на загиналите при неясни обстоятелства от руския елит.

Владимир Егоров е на 46 години и е член на управляващата партия „Единна Русия“. По тялото му не открити следи от насилствена смърт, пише руският вестник „Комерсант“, позовавайки се на пресслужбата на Следствения комитет за Тюменска област в Русия.

От комитета не могат да разкрият информация за смъртта на Егоров, тъй като „все още извършват аутопсия“, предаде Си Ен Ен. 

В неофициалния Telegram канал Baza – който има връзки с руските служби за сигурност – пише, че тялото на Егоров е открито в двора на къщата му в сряда.

Тоболската градска Дума публикува некролог на страницата си в социалните мрежи в четвъртък, в който се казва, че Егоров е починал „в резултат на злополука“.

Егоров е бил заместник-председател на градската Дума. Оттам казват, че е оказал „всестранна подкрепа на участниците в Специалната военна операция и семействата на военнослужещите“, воюващи в Украйна и, че е имал „активно участие в обществения и политическия живот на града“.

Той се присъединява към списъка с видни руснаци, които починаха при неизвестни обстоятелства през последните месеци и години, включително някои бизнесмени, свързани с двете най-големи енергийни компании в Русия.

Сред тях е и председателят на „Лукойл“ Равил Маганов, който преди смъртта си зае необичайна публична позиция и се обяви против войната на Русия в Украйна. Според руската държавна информационна агенция ТАСС Маганов е починал, след като е паднал от прозореца на болница в Москва.

Руският колбасарски магнат, станал депутат, Павел Антов, друг член на партията „Единна Русия“, който през 2018 г. оглави класацията на Forbes на 100-те най-богати държавни служители в Русия, почина в Индия през декември миналата година, след като падна от третия етаж на хотела си, според индийската полиция.

Месеци преди смъртта си той потвърди подкрепата си за Путин, след като отрече, че е публикувал антивоенно съобщение в WhatsApp.

През май руският заместник-министър на науката и висшето образование Пьотр Кучеренко почина, след като се разболя в самолет с руска делегация, която се връщаше от бизнес пътуване в Куба. Журналист, който твърди, че е разговарял с Кучеренко в месеците преди смъртта му, заяви, че той се е чувствал като заложник на руското правителство и се е страхувал за собствената си безопасност.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.