Христо Бисеров се отърва, осъдена е КПКОНПИ!

0

Софийският градски съд отхвърли иск на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество срещу Христо Бисеров и двама други за отнемане в полза на държавата на имущество на стойност общо 1 980 475,99 лева, информира БТА.

Исковата молба от Комисията, въз основа на която се води производството за отнемане на имущество, е от края на ноември 2015 г. 

Комисията е осъдена да заплати по сметка на съда сумата от 79 219,04 лв., представляваща държавна такса, както и адвокатските хонорари, които са за около 50 хиляди лева.

Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред горната инстанция. 

През декември 2015 г. Софийският градски съд оправда по всички обвинения бившия заместник-председател на Народното събрание Христо Бисеров, подсъдим за неплащане на данъци в особено големи размери, недеклариране на сделки с валутни ценности и посочване на фалшиви данни в декларация пред Сметната палата. Отхвърлен е и искът на Министерството на финансите за близо 19 хиляди лева. Бисеров е оправдан и от следващите две съдебни инстанции, припомня Агенцията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.