Страшен българин закопчан в Испания за футболен рекет на шеф от Севиля

0

В Испания бе задържан Иво „Ел Булгаро“, който се смята за лидер на българската мафия, наричаща се „Ромпекостияс“ (б. а. – Трошачи на кости), и един от най-опасните престъпници в страната според телевизия „Телесинко“.

Българският гражданин е обвинен в опит за изнудване на един от директорите на футболния клуб Севиля, като е поискал от него 500 000 евро.

Полицията е задържала Иво „Ел Булгаро“ (на видеото по-горе) в къща в един от кварталите на Мадрид. Той е поискал половин милион евро от клуба заради дълг, който Севиля е направил, след отказано турне в Мексико, за което шефовете прибрали авансово 500 000 евро.

Изнудвачите са твърдели, че говорят от името на мексикански картел, известен с насилието си. Това изнудване е от 2019 година, като главните подозрения падат върху Иво, но той не е единственият арестуван, а има още четирима, сред които и адвокат.

„Иво е корав. Познавам го от петнадесет-двадесет години. Срещнахме се в ресторант, уговорката бе да отида сам. Той започна да говори, а след малко се появи човек, който беше висок два метра и много силен физически и ми позволи да си тръгна. Но бях принуден да си отида“, разказва пред емисията „ТардеАР“ на телевизията журналистът и криминолог Хавиер Баросо. 

Според „Телесинко“ Иво „Българина“ е един от най-опасните престъпници в Испания, тартор на над 100 „трошачи на кости“. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.