Алексей Петров застрелян в гръб, убиецът му веднага избягал в Гърция

0

„Моля те, не ме убивай! Имам малко дете“, казала на килъра простреляната с Трактора рехабиритаторка Мирослава

Наемният убиец, който на 16 август застреля бившият съветник в ДАНС и застрахователен бос Алексей Петров по време на негова планинска разходка на Витоша, е бил вълк единак и след екзекуцията не е избягал с колело от местопрестъплението, както се твърдеше първоначално, а се е оттеглил пеша, минавайки само през планински маршрути. Това разкриха пред „Уикенд“ криминалисти, ангажирани с разследването на мафиотското убийство.

Четири месеца след екзекуцията на Трактора, разследващите са отхвърлили напълно първоначалната версия, че килъра се е придвижвал с планински велосипед из Витоша, след което е бил прибран с автомобил от свои съмишленици.
„Прегледахме десетки камери за видеонаблюдение, проверихме стотици автомобили, минали в районите около Владая, Железница и Кладница. Бяха проверени и собствениците на всички мобилни телефони, чиито клетки са били активни в района около убийството. Изводът е, че килъра на Алексей Петров се е оттеглил след убийството през планината, като от Витоша е стигнал до Рила, после до Пирин планина, а оттам по всяка вероятност е избягал в Гърция. Със сигурност убиецът е скрил оръжието, с което е ликвидирал Алексей Петров някъде в планината.

Планинският преход на наемника

му е отнел 4-5 дни. Това означава, че килъра е бил човек с отлична физическа и професионална подготовка, вероятно бивш или действащ командос“, разказа пред „Уикенд“ столичен криминалист.
Според думите му екзекуторът е подготвял прецизно месеци наред убийството на Алексей Петров, като е изучил в детайли навиците на своята мишена. Предположението на ченгетата е, че килъра е познавал отдавна Трактора и че е много възможно да е участвал пряко или косвено и в някои от предишните неуспешни покушения срещу бившия съветник в ДАНС. Преди да бъде ликвидиран през лятото, Алексей Петров оцеля в три атентата, като най-сериозния от тях беше през есента на 2015 г., когато наемници стреляха срещу блиндирания му автомобил с два гранатомета близо до дома му в кв. „Кръстова вада“.
Убиецът е чакал появата на Алексей Петров от укритие между две пътеки в подножието за лифта Бай Кръстю, като първо край гнездото минали двама от гардовете на Трактора, без да забележат опасността. Другите двама охранители са останали в лимузината му в подножието на Витоша.
„Алексей Петров е

застрелян в гръб от 10-15 метра разстояние

след като е подминал убиеца. Първия куршум е рикоширал и е уцелил рехабилитаторката Мирослава Михайлова, наранявайки ръката и гръдния й кош. Впоследствие килъра се е приближил до жертвата си и му е пуснал два хидрошокови кушума от упор – един в сърцето и един в главата, като буквално е откъснал главата от тялото му“, разказва столичен криминалист.
Нито един от гардовете на Алексей Петров не е видял покушението и последвалото оттегляне на килъра. Охранителите не са преследвали стрелеца, а са останали на място край ранената Мирослава. Сигналът за ликвидирането на Трактора е подаден на тел. 112 от инструкторката по тенис.
48-годишната Мирослава е била разпитана от криминалисти в „Пирогов“ малко след постъпването си в болница въпреки тежкото й състояние с реална опасност за живота. Според показанията й стрелецът е бил висок около 180 см., с камуфлажни дрехи и с шапка на главата.
„Не смеех да го гледам в очите, бях напълно скована от страх. Стреля в главата на Алексей, след това насочи пушката си към мен. Помолих му се:

„Не ме убивай, имам малко дете!“

Затворих очи, а той си тръгна – остави ме жива“, разказва пред криминалистите Мирослава. Въпреки че рехабилитаторката на Алексей Петров е единствения свидетел, видял убиеца, тя не е успяла да опише лицето му в детайли.
Килърът не е оставил никакви следи в импровизираното гнездо, от което е стрелял, а опита на ченгетата да извлекат негов ДНК материал от местопрестъплението е завършил с неуспех.
„Много малка е вероятността убийството на Алексей Петров изобщо да бъде разкрито някога. Въпреки това разследването продължава, като е изготвен списък на всичките му врагове, който е доста обемист“, разкрива ангажиран с разследването на покушението срещу Трактора. Криминалистите проверяват досиетата на бивши и действащи командоси от отряда на баретите заради съмнения, че килъра се е познавал лично с Алексей Петров.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.