Ученици тормозят и удрят дете със специални потребности в Силистра

0

Пореден случай на насилие между ученици, отново документирано с видео от телефон. Участниците са 13-годишни момчета от спортното училище в Силистра. Клиповете в социалните мрежи разпространи майката на тормозеното момче, което по нейни думи е със синдром на аспергер и хиперактивност. Тя твърди, че това не е първи случай на вербална и физическа агресия към нейния син. Родители на другите участници обаче казват, че техните деца били обиждани от момчето.

В „Здравей, България“ по  Нова майката на пострадалото в клипа момче каза, че е входирала жалба в училището, че е нападнат, последният случай на агресия срещу него е от петък. Заместник-директорът на спортното училище каза, че за клиповете е разбрала в неделя, като не са били потърсени от майката на потърпевшото момче. Свикана е комисия, която е взела решение за предупреждение за преместване в друго училище на агресивните ученици, което трябва да бъде одобрено от педагогическия съвет. Социалната служба в Силистра е сезирала прокуратурата за случая, извършва се проверка, която ще продължи в рамките на 5 дни.

Преди две седмици клип с насилие над ученик със социални потребности обиколи социални мрежи. На него се вижда как ученик със специални образователни потребности е малтретиран и бит от момиче в Перник.

На въпросното видео се вижда как момиче се кара и удря поредица от шамари на седнало момче на пейката.

„Гледай ме в очите“, казва ученичката на момчето. След това го кара да си свали долу ръцете, за да не й пречи да го удря. Момчето плаче, а до него седи друго момиче, която безучастно гледа тормоза на своя връстник, докато се смее, а трето се предполага, че снима.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.