Джендър, любовник на Пеньо Мангъров – Чешкия, му помогнал да избяга от България

0

Чешкия духнал от страната с фалшив украински паспорт, за да не лежи 12 години в затвора

Осъденият рецидивист за отвличане и изнасилване на жена Пеньо Мангъров-Чешкия е обявен за издирване, след като в началото на октомври ВКС потвърди наказанието му „лишаване от свобода“ за срок от 12 г. Както „Уикенд” пръв написа още преди месец, Чешкият се е покрил, за да не търпи наложената му присъда, като до момента издирвателните действия не са дали никакъв резултат.

Според отлично информиран източник на „Уикенд”, Пеньо Мангъров е успял да избяга от страната още в края на септември с фалшив паспорт през Гърция. За да духне от страната, му помогнал травестит, който бил лудо влюбен в бандита. Двамата поддържали отношения от няколко месеца. Смята се, че джендъра, който бил натрупал сериозно състояние от проституция, ще успее да го изведе в Испания, където има състоятелни клиенти.


„Явно след като вече свършиха жените, които да го издържат, Пеньо се е насочил към „третия пол”, ехидно коментират в подземния свят.


Припомняме, че през юни 2022 г. Пловдивският окръжен съд осъди Чешкия на 6 години затвор при първоначален строг режим, за това, че на 6 януари 2019 г. е изнасилил три пъти пловдивчанка, като заплашвал с насилие нея и семейството й. В началото на ноември 2022 г. Апелативен съд – Пловдив увеличи двойно присъдата му, като му даде 12 години затвор.  Той беше освободен срещу 25 000 лева гаранция. Тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) остави в сила въззивната присъда на Апелативен съд – Пловдив. Решението не подлежи на обжалване и протест.
Междувременно, Пеньо Мангъров е успял да организира бягството си от страната. Смята се, че той се е сдобил с фалшив украински паспорт.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.