СДВР извънредно след пъкъла снощи: София щеше да пламне цялата!

0

„Преди започването на заявения мирен протест, бяхме взели всички мерки. В един момент обаче протестиращите, без никаква провокация, станаха агресивни на максимална степен. Това е безпрецедентна агресия. Невиждана! На първа линия полицаите бяха без предпазно оборудване. Протестиращите започваха да чупят, да трошат. Да увреждат частни автомобили, паркирани на улицата. Застрашиха живота и здравето на хората, а и на самите тях“, заявиха най-висшите представители на СДВР.

„След многократно предупреждение да спрат тези си действия, предприехме мерки за разпръсване на тълпата с цел опазване живота и здравето на хората наоколо.

Водното оръдие, за което толкова много се коментира, при него няма физически контакт с нарушителите.

След многократни предупреждения, нормалните граждани на протеста се оттеглиха. Но група фенове от различните фракции на отборите, които исторически имат непоносимост един срещу, друг, обмисляха друго. Точно тогава запалиха полицейския бус. Тръгнаха съм Спортната палата, чупеха всичко по пътя, това число и витрини на министерството, атакуваха частни автомобили. . После бяха задържани. Има доста пострадали полицейски служители и протестиращи. Постоянно бройката им се променя.

Ще вземем всички мерки и ще инициираме прокуратурата, ако е нужно.

Задържаните са 33-ма. Има непълнолетни лица. Трима са арестувани заради запаления автобус. Заради увреждане на общинско и частно имущество.

Ние избегнахме убийства! Ако не бяхме ние, щеше да има жертви. Цяла София щеше да пламне с доста щети. Щеше да има необратим процес.

Провокаторите се появиха, след като протестиращите надминаха като бройка 4000 души. Тогава започнаха вандалските прояви.

Целта беше да се слеят невинни и агресивни, за да не може да ги открием лесно. Но ние ги открихме“, категорични бяха Николов и Иванов на брифинга. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.