Полицаи нахлуват в заведение, вадят отвътре хората и ги бият по време на протеста срещу БФС

0

Кадър от нахлуването на униформените в заведението под министерството на спорта.

На едно от видеата се вижда как мъж е прегърнал жена и се опитва да я изведе от заведението, без да пострада

Полицаи нахлуха в заведение срещу Министерството на спорта и изведоха хора от вътре по време на протеста срещу БФС в четвъртък. 

Това се вижда на видеоклип, който предизвика лавина от недоволство в социалните мрежи.

Човек е пребит от полицията
СНИМКА: Георги Кюрпанов - Генк

Човек е пребит от полицията СНИМКА: Георги Кюрпанов – Генк

Кадрите показват как полицаи извеждат хора от заведението, бутайки ги грубо, като дори събарят някои от тях на земята. Вижда се и как униформен бие с палка мъж, легнал на земята в заведението. Хората напускат мястото видимо изплашени, някои са с вдигнати ръце, а други дори не успяват да облекат и връхната си дреха в паниката. Органите на реда „приканват“ бавещите се с удари по гърба с палката. На едно от видеата се вижда как мъж е прегърнал жена и се опитва да я изведе от заведението, без да пострада. 

На друго видео се забелязва как полицаи са обградили група хора в уличка. Кадрите публикува дългогодишният председател на Националния клуб на привържениците на „Левски“ Степан Хиндлиян, но са споделяни и от много други възмутени потребители във фейсбук

„Аре, бе, мъже ли сте?“, крещи един от униформените и размахва палката си.

„Всички на земята“, крещи друг полицай, след което полицията се отправя яростно към събралата се тълпа, която заляга на земята.

Протестът започна привидно спокойно около 17:30 ч., но рязко ескалира към 18:20 ч. в четвъртък. Футболните запалянковци започнаха да хвърлят бомбички и ракети срещу полицията. Униформените изкараха водното оръдие на барикадата и предупредиха, че ако не спрат, ще бъде употребена сила.

Полицията предприе мерки и изтласка всички протестиращи по ул. „Гурко“. Започна да разпръсква феновете. Органите на реда започнаха да налагат с палки и да пръскат със спрей – и тези на първа линия, но и минувачите, чак към сградата на Министерството на спорта.

След началото на мача в 19:00 ч. феновете запалиха няколко кофи за боклук и отново тръгнаха към полицията. Във входа на блок на „Гурко“ човек бе пребит зверски от полицията. Пристигна линейка на мястото.

Междувременно бесни фенове потрошиха полицейски бус на „Васил Левски“ до Министерството на спорта и взеха полицейските щитове. След това го запалиха, скандирайки „къде ви е водата сега“. Има сигнали и за бити деца.

Трима са арестувани пред Министерството на спорта, а по информация на СДВР има и ранени полицаи.

По последна информация пострадалите са 12, от които двама или трима са с тежки наранявания.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.